Menu

Rakla - ny butik og galleri på Fur

Rakla - ny butik og galleri på Fur

En ny butik og galleri ser dagens lys på Fur i påsken. I tider med snak om udkantsdanmark, rådne bananer og lignende, sker der stadig meget på Fur. Øen er fuld af initiativer og energi; vi nægter at overgive os til udsagnet om, at ”det ikke nytter noget”, når snakken falder på fraflytning, fortabte ø-samfund osv.

Vi har boet 3½ år på Fur og har fra starten næret drømmen om at have butik og galleri her, hvor vi bor. Nu åbner vi RAKLA efter ombygning af den gamle stald til dejligt butikslokale. Herfra skal der sælges garn og vin af egen import, unikastrik af eget design, egne billeder (foto) og derudover billeder og brugskunst af andre nøje udvalgte kunstnere.

RAKLA har i et par år haft åbent i den gamle urenoverede lade om sommeren, men vi har længe næret et ønske om at have en butik og galleri, hvor vi også kunne holde åbent udenfor den absolutte højsæson. Det sker nu d. 13. april kl. 13, hvor vi slår dørene op til den nye butik i den over 100 år gamle stald/ladebygning.

Vi tror på, at der er fine muligheder for at opbygge en god lille butik og galleri, fordi Fur er blevet et endog særdeles populært mål for et stigende antal turister og fordi Fur er ved at få et image, som en ø med et stærkt kunstmiljø og mange gallerier – et Limfjordens Skagen. Derfor tror vi også på mange besøgende i en turistsæson som udvides mere og mere, ligesom vi tror på, at vi også kan bidrage positivt til øens kunstimage med vores butik og galleri, hvor det også er tanken at udstille både egen og andres kunst. Og dermed også bidrage til øens udvikling.

Rakla er også netbutik, hvorfra vi sælger samme sortiment, som man kan finde i den fysiske butik. At drive netbutik på Fur er intet problem med 60/60 fiberbredbånd.

På sigt er det målet, at butikken skal generere mindst en fuldtidsarbejdsplads. Butikken vil have åbent i de fleste weekends, mange hverdage, alle ferier (dog ikke juleferien) og når flaget er ude.

Det er håndværkere fra Fur som står bag ombygningen med tømrermester Sven Dahl som hovedentreprenør; på delentrepriserne har han haft Fur Murerforretning, Fur Elservice og Æ´sme. Og de har alle gjort et fremragende arbejde, så nu fremstår den nye butik som et nyt smukt lokale med et umiskendeligt præg af gammelt.

På gensyn d. 13. april kl. 13 – eller efter aftale.


Karen Jürgensen og Lasse Højgaard

Tlf: 27 14 00 32 – 21 22 20 54

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hjemmeside: www.rakla.dk

 

 

 

Senest ændretOnsdag, 30 juli 2014 19:32
Til toppen