Menu

Fur Friskole får konkurrence om køb af skole

Fur Friskole får konkurrence om køb af skole

[Opdateret, den. 2. april: Denne artikel er en aprilsnar]

Fur Skole er som bekendt sat til salg, og Fur Friskole håber som tidligere beskrevet, at kunne erhverve skolen. Efter pålidelig forlydende er der imidlertid kommet en uventet aktør på banen i form af en bulgarsk forretningskvinde, der men EU penge i ryggen, vil lave et refugium for familiemedlemmer af Bulgariens sidste konge, Simeon den Anden, der var konge fra 1943-46.

Bortset fra, at det vil komme Fur Friskole noget på tværs, så er der udsigt til, at det vil kunne skaffe adskillige furboer i arbejde. Efter forlydende er det dog en forudsætning, at hele havneprojektet omtænkes, så langt større både end hidtil antaget, kan anløbe Fur Havn.  Der skulle også være tanker om, at Fur Landingsbane bliver forlænget med ca. 100 meter. Det skulle i så fald ske ind gennem Debel by. Minister for By Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen mener ikke det vil støde på større problemer helt at nedlægge Debel by, da husene her repræsentere en beskeden værdi ligesom planen helt ligger i forlængelse af ministeriet mål om at nedlægge landsbyerne i Udkanstdanmark.

Flere folk inden for turisterhvervet på Fur, som FurNyt har talt med, har peget på løsningen gennem Debel by som god og endda foreslået at landingsbanen blev forlænget helt ned gennem Nederby til vandet. Den kunne i givet fald så også benyttes som er art motorvej, hvilket ville kunne trække yderligere turister til og bringe dem hurtigere frem til Bryghus og Campingplads.

Desværre vil denne løsning betyde, at Det lille Land og Fur Museum nedrives. En opringning til Museum Salling gav det svar, at man varmt støttede planen, men at det naturligvis skal igennem en nærmere behandling, og at man i givet fald vil lave arkæologiske undersøgelser, hvor Det Lille Land og Fur Museum har ligget, men at man ikke forventede, at finde noget af værdi. Eventuelle fund herfra vil senere kunne ses på Skive Museum,

Så alle venter nu spændt på, hvad den bulgarske forretningskvinde, der selv skulle være af kongelig slægt, har i sinde.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretOnsdag, 02 april 2014 14:47
Til toppen