Menu

Mildred Fogh underholdt på Ældrecenteret

Mildred Fogh underholdt på Ældrecenteret

Mandag eftermiddag den 17. marts havde vi som sædvanligt en god eftermiddag i Ældrecenterets spisestue, idet vi havde besøg af Mildrid Fogh, som fortalte os om det store projekt Fur Bryghus, som hun sammen med sin mand Mogens oprettede i 2004, og nu har de så 10 års jubilæum

Hun fortalte om baggrunden for sit virke på Fur.

Hun var opfødt på et lille landbrug på Nordfyn og var blevet uddannet sygeplejerske på Odense sygehus, og Mogens var elektriker og havde halvpart i et elektrikerfirma i Odense, som de forlod for at overtage ledelsesposten på Damolin efter sin far James Fogh, i 1981 og flyttede de til Fur, hvor de byggede nyt hus på Bjerregårds Bakke. Han var nu øverste chef i firmaet, indtil sin alt for tidlige død, mens Mildred fungerede som hjemmesygeplejerske i mange år.

Mogens Fogh var meget jagt interesseret og gik meget oppe på Knuden, og opfostredede tanker om at købe hele området og opføre et mikrobryggeri i de gamle forfaldne fabrikbygninger.

Han købte så hele området i 1997, og tog fat på en gennemgribende restaurering, og indsatte bryggeriudstyr, og ansatte Jørgen Sonne som den første brygmester i 2004, hvorefter de første øl kom på gaden, men allerede året efter, i 2005 blev Flemming Asmussen ansat, og det var en stor gevinst for bryggeriet, som voksede fra 5 mand til nu 17-18, og der er en kolossal gang i salget takket være de mange forsk. øltyper.

Der er også stor succes med deres gode køkken, hvor der er 3 kokke ansat og om sommeren 4.

Det har i det hele taget været et godt tiltag med Fur bryghus, som har medvirket til at gøre Fur kendt i den store vide verden, og med knuden sker der med tiden også en stor forandring, idet området bliver mere forbrugervenligt at færdes i med nye adgangsveje, og man arbejder på at gøre knuden sammen med Hanklit på Mors kendt inden for Verdens Kulturarv.

Det var en god eftermiddag.

 

Til toppen