Menu

Udstilling på Hellesmindevej

Udstilling på Hellesmindevej

Lørdag den 15. marts kl. 14 -16 er der åbningsreception på Hellesmindevej 4, 7884 Fur, hvor Regina Egenæs viser sit atelier og kursuslokale frem.

”Vi er meget glade for at kunstnerlivet på Fur stadig udvikler sig, og byder derfor Regina hjertelig velkommen her på øen”, lyder det fra Troels Madsen fra furkunst.dk.

 ”Hold fast ved dine drømme”

- Således råder Encaustic-Art kunstneren Regina Egenæs andre kunstnere, til at gøre.

Og Regina fortsætter sit råd:

”Overhør negative kommentarer angående din kunst. Vi arbejder alle individuelt med vores metier, som afspejler en del af os selv og der er altid nogen, som netop kan lide lige din kunst.”

3000 år gammel maleteknik

Regina Egenæs har altid været kunstinteresseret og begyndte allerede at male i begyndelsen af 1970-erne.

Fra 2002 gennemførte Regina en 4-årig uddannelse som porcelænsmaler. Det var på det tidspunkt, fascinationen for Encaustic-Art dukkede op.

”Ved siden af uddannelsen startede jeg så småt med Encaustic-Art. Jeg gik også til kurser i portrættegning, olie- og akrylmaling, men vendte hele tiden tilbage til Encaustic-Art”, fortæller Regina, der fuldstændigt har tabt sit hjerte til den 3000 år gamle maleteknik."

5 malerier solgt på en halv time

I 2010 holdt Regina sin første udstilling i Galleri Pialeh på Frederiksberg, hvor hun i løbet af en ½ time solgte 5 billeder.

Herefter kom der for alvor gang i udstillingerne på gallerier, både i Danmark og i udlandet.

Regina har også udstillet i flere kunstforeninger.

 

FAKTA:

Til Encaustic-Art (voksmaling) anvender man opvarmet bivoks, hvori farvede pigmenter tilsættes. Den varme bivoks tilsat farvepigmenterne påføres derefter fx træ, lærred og andet materiale. 

Voksmaleri af Regina Egenæs

Regina afholder også workshops i Encaustic-Art

Regina finder hele tiden nye metoder og teknikker, eksperimenterer meget og bruger forskellige medier sammen med voks.

Regina deler også ud af sin store viden om Encaustic-Art når hun afholder kurser i sit hjem på Fur, hvor hendes værker også kan opleves.

Inspirationen

”Jeg har, siden jeg var 14 år, gået på kunstmuseer rundt om i verden og især Louisiana blev mit foretrukne museum, men også Nivaagaard, Statens Museum for Kunst og Glyptoteket står mit hjerte nær.

Det er lidt svært at sige, hvem der inspirerede mig. I min familie er der flere, som maler, tegner eller arbejder med grafik.

Dog synes jeg, at de gamle danske guldaldermalere er helt fantastiske, men Sisley, Hopper, Hundertwasser, eller malere som Munch, Ejler Bille, Miro, Vasarelly og Thomas Kluge kan jeg også meget godt lide samt mange, mange flere…”

Voksmaleri af Regina Egenæs

Fællesskabet Annes Atelier

”Det, at være medlem af Annes Atelier, har givet mig utrolig meget.

Selvom jeg arbejder med min kunst professionelt, så er Annes Atelier for mig en stor motivator og inspirationskilde.

Det, at være en del af fællesskabet betyder meget for mig, for selvom jeg synes, jeg er kommet langt med min kunst, så kan det godt føles ensomt og den følelse har man ikke som medlem af Annes Atelier.

Det, jeg personligt kan lide ved Annes netværk er, at hun og hendes mand, Jesper altid er klar til at dele deres erfaringer, hjælpe hvis man er kørt fast og hjælper en med at løse et problem, så man kan komme videre i forløbet.”

”Vær aldrig for genert eller stolt til at spørge folk til råds”

 Regina slutter af, som hun startede, med et råd til andre kunstnere:

”Selvom du har fået x-gange afslag fra censurerede udstillinger, eller fra gallerier, så prøv igen, bliv ved og til sidst lykkes det.Vær aldrig for genert eller stolt til at spørge folk til råds.”

Voksmaleri af Regina Egenæs

Senest ændretSøndag, 01 juni 2014 21:14
Til toppen