Menu

Hvem vandt på Fur Museum ?

Når Fur Museum holder åbent hus i forbindelse med det årlige julearrangement på Fur, så er den historiske gættekonkurrence blevet en fast del af traditionen. Et bord med en håndfuld ”gamle” ting, og et spørgeskema, hvor man kan komme med sit bud på, hvad det er

Når Fur Museum holder åbent hus i forbindelse med det årlige julearrangement på Fur, så  er den historiske gættekonkurrence blevet en fast del af traditionen. Et bord med en håndfuld ”gamle” ting, og et spørgeskema, hvor man kan komme med sit bud på, hvad det er.

Mange rynker panden, ryster på hovedet og udbryder: Sådan nogen har vi da aldrig haft på  Fur. Nej, det er da for svært.

Det er tankevækkende, hvor hurtigt kendskabet til dagligdags ting kan gå i glemmebogen. De syv ting, der lå på bordet i år, har alle været brugt på Fur. Alligevel var der ingen, der kunne svare rigtigt på alle spørgsmål. Det har der for øvrigt aldrig været. Derfor trækkes vinderen op af kassen med samtlige besvarelser.

De rigtige svar var:

1 Der var 865 fastboende på Fur 2/1 2009

2 Ryatæppenål

3 Æggekasse nummer

4 Skræddersyring

5 Tegneskabelon for bådbygger

6 Mørklægningssummer til cykel

7 Grammofonpladebørste

8 Mellemstykke til tømme (forbinder krydsliner og håndlinen). . . .


Årets vinder blev Dorthe Christensen, Hvirpgade. 7884 Fur.

Præmien (en flaske vin) kan hentes på Fur Museum.

Et eller andet sted i museumsmandens hukommelse er der en stemme der spørger, om ikke det er anden gang, at Dorthe vinder? Til lykke!

John Bertelsen, Fur Museum 30/11 2009


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen