Menu

Englebazar i Fur Missionshus

Søndag den 7. december. Igen i år landede der engle på Fur i form af 30 veloplagte børn som havde brugt de sidste tre uger på at øve sig i roller som engle, hyrder, visemænd samt Josef og Maria. Stefan og Erik Th. beretter henholdsvis om den historiske baggrund for englespillet og selve arrangementet

Søndag den 7. december.   Igen i år landede der engle på Fur i form af 30 veloplagte børn som havde brugt de sidste tre uger på at øve sig i roller som engle, hyrder, visemænd samt Josef og Maria.
Stefan og  Erik Th. beretter henholdsvis om den historiske baggrund for englespillet og selve arrangementet.

Baggrund for englespil på Fur

Stefan fortæller, at englespillet er en gammel tradition, som strækker sig næsten 50 år tilbage i tiden, så mange af de forældre, der sad på bænkerækkerne og nød synet af børnene, har selv spillet med i deres barndom. Selve spillet har udviklet og forandret sig gennem årene, dragter er blevet syet om, kromænd er blevet skrevet ind og hyrderne er sendt på løbetur fra marken til Betlehem. Men grundlæggende er historien selvfølgelig stadigvæk den samme nemlig juleevangeliet om Jesu fødsel.

Engledagen på Fur

Erik Th. fortæller om selve dagen, at efter at Elisabeth Olsen havde budt velkommen, og vi havde sunget et par adventssalmer, var der 4 unge mennesker fra Viborg, heriblandt Louise Frøkjær, der optrådte med et nummer, der skulle fortælle lidt om, at alt det gaveræs og hurlumhej der er blevet så almindeligt nu om dage ikke er så vigtigt, at det overstråler julens budskab, og hvad det indebærer at holde en rigtig kristen jul.
Bagefter fulgte så  krybbespillet, som de virkeligt kom godt fra.
Der blev solgt lodsedler, hvorpå der var en masse fine gevinster, som folk havde haft med hjemmefra.
Det hele sluttede med lotteri, hvor overskuddet på 5000,- kr. dels går til humanitært arbejde i Afrika samt til Bibelselskabets børnearbejde i Afrika.

Vi sluttede den dejlige eftermiddag med at synge: ”Dejlig er jorden”.

07.12.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Til toppen