Menu

Slæbested ved Branden er snart klar til søsætning

Efter et langt forarbejde, er det nye slæbested for trailerbåde ved Branden snart klar til indvielse og ibrugtagning. Et længenæret ønske af bådejere i det nordlige Salling og på Fur går nu opfyldelse

Efter et langt forarbejde, er det nye slæbested for trailerbåde ved Branden snart klar til indvielse og ibrugtagning. Et længenæret ønske af bådejere i det nordlige Salling og på Fur går nu opfyldelse.

Arbejdet har nu stået på siden begyndelsen af August, efter at licitationen blev afviklet og entreprenørfirmaet Ivan Jacobsen har således nedrammet de store bærende pæle, haft dykkere i vandet med deres værktøj og tømreren har med solide nagler monteret de meget hårdføre Azobe træplanker, der nu ligger med en smuk naturrød overflade og ser indbydende ud til kommende brugerne af slæbestedet og gæster på molen.

Slæbestedet er således ikke kun tænkt som en rampe for småbåde, men ligeså meget et smukt beliggende opholdsted og åndehul for lokale og de, der stopper op på vej til/fra Fur. Langs det gamle færgeleje vil der på boldværket være plads til bord og bænk, ligesom der her vil være mulighed for børnene kan fange en ålekvabbe, måske endda en ørred eller hvad der lurer i dybet.

Der vil fra stedet være en smuk udsigt ud over Selde Vig, der er udlagt som et Ramsar fuglereservat med mange og sjældne fuglearter.

Slæbestedet kan benyttes frit og er således udlagt til alles brug – og dermed beskyttelse.

Det er planen, at sammen med den nyopførte kommunale toiletbygning, skal slæbestedet være opstarten til en gennemgribende sanering af Branden brohoved. der vil således forhåbentligt snart blive etableret nye ensrettede til - og frakørselsforhold til færgen og brohovedet som sådan bør have en tiltrængt renovering.

Der arbejdes på, at stedet kan indvies den 9. oktober, hvor der forventes at kommende brugere og interesserede vil møde op og behørigt beundre værket.

Fakta:

Projektet er det første realiserede, som Udviklingsgruppen i Selde har arbejdet med.

Et andet projekt, der næsten er gennemført, er renovering af den gamle smedje i Selde, hvor nu den lokale blikkenslager har værksted og der er yderligere lejemål under vejs. Dette projekt er gennemført af 3 deltagere fra udviklingsgruppen, der har dannet et privat APS til formålet.

Der arbejdes sideløbende med andre tiltag, der gerne skulle binde Branden brohoved sammen med andre projekter, hvor især et udbredt stisystem og fugleobservationspunkter ligger lige for.

Ligeledes arbejdes der på etablering af en ”grøn” produktionsskole i Selde området, samt en kombination af attraktive udsigtsudstykninger, huludfyldninger langs Rimmer og Fur Landevej og endelig sanering/opkøb af trængende boliger.

Det er Skive Kommune, der har været bygherre på slæbestedet og der er hentet støttet til anlægget fra LAG- Skive, Landsbyudvalget, Friluftrådet, Fuur Sparekasse, Durup sparekasse og lokal.

20.09.2009

 

Til toppen