Menu

17 millioner til en ny færge til Fur

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann støtter nye færger til de danske småøer med 210 millioner kroner og heraf går de 17 millioner til en ny færge på Fur

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann støtter nye færger til de danske småøer med 210 millioner kroner og heraf går de 17 millioner til en ny færge på Fur.

”Jeg er glad for, at vi med færgepuljen har kunnet sikre nye færger til en række mindre danske øer. En færge er livsnerven for de små ø-samfund, og nye færger kan være med til at styrke dem og gøre det mere attraktivt at bo, arbejde og drive erhverv på de danske småøer”, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Færgestøtten gives som et tilskud på maks. 75% af anskaffelsesprisen, men minus tidligere tildelt støtte. Da Skive Kommune modtager et betydeligt ø-tilskud, hvoraf investerings støttedelen udgør 1,63 mio. kr. årligt, er støtteniveauet fra puljen reduceret til 36,8 pct., svarende til 17 mil. kr.

Så er der jo bage at håbe på, at kommunen har husket at lægge de tildelte midler tilside til det formål de blev givet.

En ny færge skal afhjælpe det problem, der opstår hver gang Sleipner må tages ud af drift og den gamle Stenøre sættes ind med lange bilkøer ved færgelejerne på Fur og Branden tilfølge.

05.10.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretLørdag, 31 december 2011 11:42
Til toppen