Menu

The Sands Family Band tog Fur med storm

Fredag den 9. Januar blev aftenen, hvor furboere og mange udenøs stiftede bekendtskab med den ægte vare, når det gælder irisk folkemusik

Fredag den 9. Januar blev aftenen, hvor furboere og mange udenøs stiftede bekendtskab med den ægte vare, når det gælder irisk folkemusik.

Dørene blev åbnet halvanden time, førend koncerten begyndte. Ventetiden blev brugt til et besøg i baren, der var lukket under koncerten, eller til en snak med sidemanden. Den udsendte overhørte, at en ung mand fra Salling, hvis forældre flyttede til Fur i 1976, kom for skade at sige, at ”han var næsten furbo”. ”Nej, nej nu holder du”, lød det straks fra en ældre dame. Furboskab er ikke noget, der sælges i kvarte eller halve lodder, men kun i hele.
Forventningerne var store, men især hos én, var det bare drømmen, der gik i opfyldelse. Det var hos ”Busk”. Han havde for et årstid siden besøgt og spillet i det nordlige Irland og der mødt den spillende og syngende ”The Sands Family”. De bånd, som ”Busk” den gang knyttede betød, at de fire søskende tilbød at komme til Fur og begynde deres Danmarks turné her. Den melding satte nærmest Busk i affekt, fortalte Olly Ekstrand, der i Johns fravær, havde fået hvervet med at byde velkommen til aftenens koncert. ”Pludselig gik døren, og der var én, der buldrede op ad trapperne. Det var Busk. I, der kender Busk, ved, hvordan hans arme og hænder går, når han er ivrig, og Busk var sindssygt ivrig den dag. Han havde fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til.” Således gik det til, at der et par måneder efter Lars Lilholt koncerten igen blev indbudt til musik i Fur Forsamlingshus.

Selvom forventningerne var høje, så blev de til fulde indfriet. Den irske humor gik rent ind på ”the island of Fuuur”, og snart blev der både sunget og rokket med på numrene.

Gruppen havde lovet at spille to gange tre kvarter, men det blev nærmere til to gange en time plus noget mere, så der var stående bifald,  da bandet takkede af.  Med sig hjem til Irland fik de fire musikere hver en kasse Fuur øl.

Efter en kort pause, spillede Folk Friends op til dans med irsk inspireret musik og gamle dansk top travere. Også de gjorde det godt.

11.01.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Til toppen