Menu

Fastelavnssøndag i kirke og forsamlingshus på Fur

Søndag eftermiddag d. 22. februar afholdt vi dette års fastelavnsfest med først en familiegudstjeneste i kirken kl. 13.30, og derefter tog vi op i forsamlingshuset, hvor de mange festligt udklædte børn slog "Katten af tønden", fortæller Erik Th. Nielsen

Søndag eftermiddag d. 22. februar afholdt vi dette års fastelavnsfest med først en familiegudstjeneste i kirken kl. 13.30, og derefter tog vi op i forsamlingshuset, hvor de mange festligt udklædte børn slog "Katten af tønden", fortæller Erik Th. Nielsen.

Det var sjovt at se de udklædte børn komme ind i kirken, nogle med drabelige våben i hænderne, som heldigvis var ganske ufarlige.

Da vi havde sunget 2 salmer, optrådte børnekonsulent Mogens Nørgård fra Birkelse med en stor tavle, hvorpå han på en meget fængslende måde nedskrev eller tegnede dagens tekst, det var meget godt lavet.

Da vi havde sunget den sidste salme, tog vi op i forsamlingshuset for at fortsætte der, og der blev fuldt hus.

Det var ret sjovt at se det liv og den glæde, der var over de mange festligt udklædte børn, da de fik i gang med at hamre løs på tønderne, hvoraf der var 2. Der skulle mange slag til inden tønderne splintredes, og de kunne tilegne sig hver en del af indholdet.

Da tøndeslagningen var overstået, blev der serveret fastelavnsboller og kaffe og sodavand.

Efter fortæringen gik Birgit Ladefoged i gang med at underholde børnene med sanglege og konkurrencelege, og det gjorde hun så fantastisk godt, og man kunne fornemme, at det var noget, børnene kunne lide.

Man så i hvert fald kun glade ansigter, og de der var tilstede vil helt sikkert mene, at det havde været en dejlig eftermiddag.

25.02.2009
Erik Th. Nielsen


 

Til toppen