Menu

Fur Strand Hotel åbner sæsonen

Fur Strand Hotel åbner sæsonen lørdag d. 14. marts fra kl 18,00 Med en lækker buffet og levende musik - vi bringer her en præsentation af Francis X. Foley

Francis X. Foley kommer forbi den 14. marts - han er irsk folkesanger, sangskriver, foredragsholder og tekstforfatter. Men undervejs har Francis prøvet lidt af hvert siden han forlod Irland: 3 år i London som kioskekspedient, kaffedreng, revisorelev, opvasker, barmand, logeopstiller, cigaretskod-opsamler, dør-til-dør leksikonsælger, skraldemand, m.m.

Francis kom til Danmark i 1975 og har prøvet følgende: nordsøfisker, specialarbejder, kystsikring, fiskesortering, fabriksarbejde, kvalitetstyring på B&O, minkpelsning, rejsearrangør, oversættelse, selvstændig erhvervsdrivende og senest gravermedhjælper og kirkeklokke ringer. Alle disse oplevelser har hjulpet ham gevaldigt når han står på scenen og synger for vidt forskellige folk fra mange samfundslag.

Francis X. Foley har i 25 år turneret Danmark rundt som sanger/musiker/fortæller.
Han har optrådt på alle mulige/umulige steder som f.eks. musikfestivaler, cowboybars, TV, forsamlingshuse, Danmarks Radio, bodegaer, færger, al slags skoler, pølsebarer, VUC, seminarier og en masse andre steder hvor han har fået ”hår på brystet” og lært ikke så lidt om Jante Lov.

Efter så mange år “on the road” har Francis opbygget et stort repertoire af sange.
Selvfølgelig er der en hel del af de vemodige ballader og livlige melodier fra Irland. Derudover er han også en flittig sangskriver. Hans egne sange handler om de oplevelser han har haft, mennesker han har mødt, livets op og nedture o.s.v.

Men der er også plads til Dylan, Emmylou Harris, Woody Guthrie, Kristoffersen, Creedence, Simon & Garfunkel, Neil Young, Springsteen samt countrystandards og 60er klassikere…som Francis selv siger ”jeg er trods alt vokset op med både The Dubliners og The Rolling Stones.”

Francis sørger altid for at lave en god præsentation af sangene, som er med til at skabe en hyggelig atmosfære. Han går heller ikke af vejen for at dele sine oplevelser med andre ved at fortælle historier fra det “virkelige” liv. Hans spilleglæde, humor og varm udstråling er med til at skabe en hyggelig atmosfære uanset hvor han optræder.

 

Senest ændretSøndag, 10 januar 2010 12:00
Til toppen