Menu

Furboer til gymnastikopvisning i Fursund Hallen

Søndag formiddag den 15. marts inviterede Fursund IF til den årlige gymnastikopvisning. Det trak som sædvanlig flere hundrede mennesker til, og mange af dem var furboer. Nogle skulle selv deltage, mens andre kom for at kigge på. De sidste blev vidner til godt et pars timers varieret program

Søndag formiddag den 15. marts inviterede Fursund IF til den årlige gymnastikopvisning. Det trak som sædvanlig flere hundrede mennesker til, og  mange af dem var furboer. Nogle skulle selv deltage, mens andre kom for at kigge på. De sidste blev vidner til godt et pars timers varieret program.

”Blæsten går frisk over Limfjordens vande” hedder det i Erik Bertelsens sang fra 1939, og den blev naturligvis sunget ved Fursund IF´s årlige gymnastikopvisning. Og man må sige, at gymnaster fra begge sider af Fursund gik frisk til den.

Præcis klokken 10.00 var der fælles indmarch. Forrest var tre faner, og mens alle i salen rejste sig, gik de op mod 140 deltagere ind og stillede til velkomst og fælles opvarmning. Første punkt på programmet var årgang ”3 år til 0. klasse” fra Fur. Alle havde en papkasse, der var malet som en bil, om livet, og træner Helle gjorde det ud for trafikfyr, der snart viste grønt og snart viste rødt. Og man må sige, at den disciplin mestrede børnene bedre end  mange voksne bilister, der er tilbøjelig til at klippe en tå og hugge en hæl, når de færdes i trafikken.

Derefter badutspringerne fra Selde, der viste at forskellen mellem rigtige artister og det man laver i en lokal idrætsforening ikke er så stor, som vi måske går og tror.

Som noget nyt var Salling Cirkus Kids i år med i opvisningen. De var netop hjemvendt fra en tur til Litauen, hvor de i konkurrence med de stærke østeuropæere havde vundet hele to medaljer. Her var både trapez og jonglører og alle fik stort bifald for deres optræden.

Resten af formiddagen gik - om ikke slag i slag, så hop i hop med ”leg og spring”, ”Spring og rytmehold” og ”Voksenhold”, inden Gug Rope Skipping Team” sluttede af med at vise, hvad et sjippetov kan bruges til.

Der er tradition for, at der hvert år sluttes af med opvisning af et hold udefra. Rope Skipping startede på gaderne i USA og blev senere hen introduceret i skolerne, hvor det udviklede sig til en regulær sportsgren. Gug Rope Skipping Team  har eksisteret i sin nuværende form siden 1998. Holdet består af 14 udtagne piger i alderen 13-26 år.

Derefter var det igen de tre fanebæreres tur til at komme på gulvet som markering af, at den vellykkede formiddag var slut.

17.03.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen