Menu

Fur Dansk Humle fra Fur Bryghus

Tirsdag den 31. marts var der medieopbrud på Fur Bryghus, da blandt andet FurNyt og TV/Midt-Vest kunne overvære, at brygmester Flemming Asmussen dryssede hele danske humleknopper i et bryg på 1800 liter

Tirsdag den 31. marts var der medieopbrud på Fur Bryghus, da blandt andet FurNyt og TV/Midt-Vest  kunne overvære, at brygmester Flemming Asmussen  dryssede  hele danske humleknopper i et bryg på 1800 liter.

Furnyt ankom til Bryghuset  ved 11. tiden og få øjeblikke efter ankom også TV/Midt-Vest med tre mand. Sidstnævnte skulle sende direkte fra klokken 12.15. Inde i bryghuset stod Brygmester Flemming Asmussen klar med året danske humlehøst.
Den skal de kommende godt 2 uger sætte smag på ”Fur Dansk Humle”, som Fur Bryghus nye øl hedder.
Engang var humledyrkning udbredt på de danske herregårde. Humlen blev høste omkring 1. oktober og humleknopperne pille af og lagt til tørre på loftet, for siden at blive brugt, når der skulle brygges øl. Det krævede mange hænder og efterhånden gik den tradition i glemmebogen.

Dansk Landbrugsmuseum, der har til huse på Gl. Estrup fik i 2006 økonomisk støtte fra staten til etablering af en humlehave med gamle danske humlesorter. Det er der kommet ca. 20 forskellige humlesorter ud af. De blev høstet i midten af september, og året høst blev på 9 kilo tørret humle. Det er sket i samarbejde med Århus Universitet, der løbende har kontrolleret, at alt er i orden.

Efter at havde forklaret hele processen til medierne, er brygmesteren klar til at udføre den for en brygmester nærmest hellige handling. Tilsætningen sker ad to gange med en times mellemrum og kogning taget ca. halvanden time, så man er sikker på, at alt er sterilt.

FUR Bryghus blev indviet i 2004. Bryggeriet har til huse i en gammel molerfabrik, der er placeret på et 128 Ha stort område på den nordvestlige spids af Fur. Området var indtil 1977 tysk ejet. Moler indvindingen startede i området i ca. 1925. Fabrikken der er tegnet af en københavner arkitekt blev bygget i 1926, men produktionen blev flyttet til nye lokaler på den østlige ende af øen i 1978.


Om 16 dage skulle ”Fur Dansk Humle” være klar på de ca. 3600 flasker, som brygningen skulle række til.

 

05.04.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretLørdag, 28 november 2009 18:27
Til toppen