Menu

Nyhedsbrev fra FUR Sogneforening - december 2013

Lige en lille opdatering på, hvad vi arbejder med i Sogneforeningen

December 2013.

Nyhedsbrev fra FUR Sogneforening

Lige en lille opdatering på, hvad vi arbejder med i Sogneforeningen.

Vi har afholdt et møde med Havnerådet ang. havneudvidelsen og Det gamle færgekontor. Essensen af mødet var, at vi selvfølgelig skal have havneudvidelsen, men der skal meget mere styr på hvem der skal drive havnen og hvordan! Det arbejder vi videre med. Mht. Havnekontoret, har vi foreslået kommunen, at det enten skal lejes ud, eller sælges. Der skal så nedfældes nogle klausuler på, hvad det må bruges til, og hvordan det skal se ud. Er der ingen der er interesseret i dette, kan det væltes!

Vi arbejder også videre med mobilmast. Vi har fået et (ret dyrt) tilbud fra Telenor, hvor de lover 90 % dækning. - Det knokler vi også videre med.

Arenaen har – ligesom resten af Fur – haft en rigtig god sæson. Dog er der stadig Fur brugere der ikke betaler medlemskort!

Mht. innovation Fur kan jeg henvise til deres hjemmeside, hvor man kan følge med i, hvad der sker.

Per Arne og jeg har lige været til repræsentantskabsmøde i Ø-sammenslutningen. Lige nu er de store spørgsmål Færgedriften og hvor ”det nye” Færgesekretariat skal ligge. Derforuden er der fornyelse af Ø-LAGen. (der hvor vi kan søge tilskud til projekter) Det forlyder, at politikerne på Christiansborg mener, at den måde Ø-LAGen er bygget op på er god, og måske skal bruges i de kommunale LAG.

Efter at have været sammen repræsentanterne fra de andre små øer, må vi sige, at de få problemer vi slås med er småting. I forhold til de øvrige øer, har vi et velfungerende færgeri, som sejler 72 ture i døgnet, og også er rimelig billigt. Andre øer har kun 2-3 afgange, og priser på 500,00 kr. eller mere.

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke skal arbejde videre med gratis færger. – for hvorfor skal de blå motorveje koste penge, når de sorte er gratis?

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 26. februar 2014. Da afholder vi foreningens generalforsamling. Det bliver i forsamlingshuset, og vi har fået fat i ”Familien på farten” der vil fortælle om deres tur til Australien.

På vegne af Fur Sogneforening

Dorte Christensen, Formand

 

Til toppen