Menu

FUR SKOLE 1987-2002 - 7 SÆSONER MED JUNIORKLUBBEN "FUR TAEKWONDO"

  • Skrevet af 

Der kørte en ret speciel juniorklub på Fur Skole i 7 sæsoner, i to tidsrum 1987 og 2002. Den blev startet og kørt af Åge Halldorsson og havde op til 36 medlemmer da der var flest. Næsten alle medlemmer var mellem ca. 8 og 14 år

Der kørte en ret speciel juniorklub på Fur Skole i 7 sæsoner, i to tidsrum 1987 og 2002. Den blev startet og kørt af Åge Halldorsson og havde op til 36 medlemmer da der var flest. Næsten alle medlemmer var mellem ca. 8 og 14 år.

Klubben blev holdt kørende via annoncer i et blad som hed "Fur Taekwondo-Nyt". Bladet indeholdt annoncer fra Nykøbing og læserne blev opfordret til at støtte annoncørerne og handle i Nykøbing. Bladet blev omdelt af Post Danmark til samtlige husstande på øen. Bladet blev lagt ind under de pågældende klubber, som indkrævede annonce-pengene, som betalte for at skiftende taekwondoklubber kunne komme til øen for at holde træning. Når den ene klub ikke kunne mere kontaktedes en ny klub, som fortsatte. Det har i perioden drejet sig om klubberne i Durup (1987-1989), Viborg (1989-1991), Skive (1999-2001) og Nykøbing (2001-2002).

Klubaftenerne foregik ved, at der var træning en time, efterfugt af sponsor-hygge ved bordene under halvtaget i den efterfølgende halve time. Her skyllede man træningsaftenen af med at spakke om den og skylle efter med sodavand og kage, betalt af TAEKWONDONYTs sponsorer. Der blev sommetider holdt klubfest på skolen en fredag aften hvor der blev vist en film, spist kager, drukket energidrik og slået træplader i stykker. Alt sammen betalt af sponsorer, som havde annoncer i TaekwondoNyt. Samtlige 36 numre af FUR TAEKWONDONYT er i behold den dag idag. I klubbens storhedsperiode mødte der ca. 35 op og de var næsten alle mellem 9 og 14 år gamle.

Fur Taekwondo har gennem årene vundet 49 medaljer, bl.a. Danmarksmesterskaber i 1992, der blev vundet af Mie Hansen (Datter af tidligere Fur-bager Tonny Hansen). Hun opnåede at få sort bælte. I alt 46 medlemmer (heraf 6 fra Salling) har opnået at få forskellige bæltegrader hos Fur Taekwondo. Der har været i alt over 67 medlemmer i klubben.

Klubbladet TaekwondoNyt har (bortset fra i den 1. sæson) altid udkommet. Det blev omdelt til medlemmerne og nogle gange omdelt af PostDanmark til samtlige Furs husstande.

Åge Halldorsson
 

Til toppen