Menu

Tablets på Fursund Skole

  • Skrevet af 

Se Video:
Mandag den 19. august var en dag som eleverne på Fursund Skoles to afdelinger havde set frem til. Da blev der nemlig udleveret tablets til alle. For de læsere, der måske ikke lige ved, hvad en tablets er, så kan den i størrelse bedst sammenlignes med den lille tavle og griffel som alle børn engang havde i tasken. Cirka samme størrelse og tykkelse, men med den store forskel, at en tablets samtidig en computer, hvor man via internettet, eller nettet, som det hedder i daglig tale, kan få svar på næsten alt


Se Video:
Mandag den 19. august var en dag som eleverne på Fursund Skoles to afdelinger havde set frem til. Da blev der nemlig udleveret tablets til alle. For de læsere, der måske ikke lige ved, hvad en tablets er, så kan den i størrelse bedst sammenlignes med den lille tavle og griffel som alle børn engang havde i tasken. Cirka samme størrelse og tykkelse, men med den store forskel, at en tablets samtidig en computer, hvor man via internettet, eller nettet, som det hedder i daglig tale, kan få svar på næsten alt.

Tanke om at få en sådan til låns hele skoleåret og oveni købet med hjem i tasken,, har i den seneste tid været det store samtaleemne blandt eleverne, skal må tro de underretninger som redaktionen har fået fra pålidelig kilde.

Efter som at Fuur Sparekasses Fonde har ydet et stort bidrag til projektet, der kører under Innovation Fur, så blev uddelingen foretaget på Fur. Lidt før klokken 10 ankom Seldebørnene i busser til Fur. Da klokken ringede samledes alle børn i skolen Aula. Her bød afdelingsleder Ole Pallesen velkommen og derefter fik borgmester Flemming Eskildsen ordet. Han kender skolen godt, da han selv nogle år i 1980erne var skoleleder på Fur inden han blev politiker og borgmester i den daværende Sundsøre Kommune. Skoleleder Gert Slyngborg fik derefter ordet. Han at glædede sig over, at hver elev nu havde sin egen ”grønspættebog” der kunne give svar på alt og fortalte om den lange tid – to et halvt år – fra ideen blev undfanget til den blev ført ud i livet.
Derefter var der kaffe og kage i gymnastiksalen, hvorefter det store øjeblik kom, hvor den tavlens og griflens afløser blev uddelt til eleverne.

Baggrund
Projektet adskiller sig fra andre tablet-projekter i folkeskolen ved at fokusere på, hvilke pædagogiske muligheder tablets giver. Helt konkret bliver de elevernes redskab til at lave forskellige produktioner, når de er ude i naturen.

Derudover udvikles en ny platform for elevernes arbejde, der dermed bliver digitalt og tilgængeligt overalt på en langt smartere måde end i dag.

Projektet er økonomisk støttet af Fuur Sparekasses Fond, Microsoft, Skive Kommune og EnergiMidt. I konsortiet bag projektet deltager også ATEA, Fremtidens Skole samt TwentyOneLearning.


Se Video: http://youtu.be/I2dPLC4gZ0c

25.08.2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

Senest ændretTorsdag, 29 august 2013 21:38
Til toppen