Menu

100.000 kr. til Limfjordsbussen og cykelturismen på Fur, Mors og i Glyngøre

  • Skrevet af 

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg skriver til FurNyt: Sidste uges uddeling af årets cykelpulje bød på en aftale om at sende 100.000 kr. af sted til Skiveegnens erhvervs- og turistcenter til et projekt omkring flere cykelturister på Limfjordsbussen. Udover de 100.000 kr. skyder centeret selv 200.000 kr. i projektet, så det i alt giver 300.000 kr. I 2012 sejlede Limfjordsbussen sin første sæson imellem Nykøbing, Glyngøre og Fur

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg skriver til FurNyt:

Sidste uges uddeling af årets cykelpulje bød på en aftale om at sende 100.000 kr. af sted til Skiveegnens erhvervs- og turistcenter til et projekt omkring flere cykelturister på Limfjordsbussen. Udover de 100.000 kr. skyder centeret selv 200.000 kr. i projektet, så det i alt giver 300.000 kr. I 2012 sejlede Limfjordsbussen sin første sæson imellem Nykøbing, Glyngøre og Fur. Limfjordsbussen havde over 5.000 passagerer og 500 cykler med i løbet af juli og august måned – vejret taget i betragtning var sejladsen en succes, som gentages i 2013. Færgen, som sejler som Limfjordsbus, er i år en meget cykelvenlig katamaranfærge med broklap, som gør det muligt for cyklisterne at trille ubesværet om bord på færgen.
De 300.000 kr. går til at lave bedre skiltning for cyklisterne, så de ved at færgen eksisterer. Også laves der ved Sallingsund Færgekro, som er et af påstigningsstederne, faciliteter såsom pumper og cykelstativer.
Cyklistforbundet har kigget på cykelturisme i Tyskland. Mange tyskere vil gerne bo og cykle endagsture. De turister er typisk over 45 år og bruger mange penge per døgn. Markedet i Tyskland er stort, men desværre vælger mange cykelturister Tyskland, Østrig som destinationer frem for Danmark. Det kan vi lave om på. Jeg mener, at Salling og initiativer som Limfjordsbussen og turistcenterets fokus på potentialet skal støttes. Derfor kæmpede jeg for at vi afsatte dette beløb fra Folketingets side. Og jeg håber, at der i de kommende år vil komme endnu flere initiativer på banen. For der er job at hente, er jeg overbevist om.

Med venlig hilsen,
Andreas Steenberg, folketingsmedlem for de radikale på Skiveegnen, turisme- og transportordfører.
 

Senest ændretFredag, 04 Juli 2014 10:05
Til toppen