Menu

Ældrecenterets venneforenings sommerudflugt

  • Skrevet af 

Torsdag den 6.juni havde vi vores årlige sommerudflugt, og det blev igen i år en god oplevelse, takket være Hanne Helene og Jens, der havde tilrette lagt turen for os

Torsdag den 6.juni havde vi vores årlige sommerudflugt, og det blev igen i år en god oplevelse, takket være Hanne Helene og Jens, der havde tilrette lagt turen for os.

Vi var 39 deltagere, der tog over med 9.00 færgen og steg ombord i Svend Åges turistbus. Det var 3.gang, han kørte for os.

Vi kørte i et stræk til Vridsted og spiste vores medbragte mad på et idyllerisk sted ved Karup Å.

Herfra kørte vi til Mønsted kalkgruber og beså dem, og det var en stor oplevelse at komme med toget ned i grubegangene og se, hvordan de havde brudt kalken og fået den ud. Et sted i minegangene blev der vist film over, hvordan de havde slidt med kalkbrydningen.

Da vi havde set det hele, kørte vi til Grønhøj kro og fik en dejlig middag, hvorefter ejeren der var 6.generation fortalte om kroen og kartoffeltyskerne, som slog sig der på egnen.

Han fortalte også, at han var i familie med Morten Korck og havde oprettet et museum med mange af Morten Korcks efterladte effekter, og det var vi inde og se, der var mange spændende ting, bl.a. den røde volvo traktor som Poul Richardt kørte på i filmen:”Der brænder en ild”, samt mange andre ting der havde været brugt i de mange film han havde lavet. Den ældtse var: “De røde heste” som blev lavet i 1943.

Da vi havde set det hele og også en udstilling om kartoffeltyskerne, sluttede vi af med kaffe og æblekage, hvorefter vi kørte over Kongenshus mindepark over hedens opdyrkere, her så vi Danmarks største plov som var blevet brugt til at opdyrke heden.

Her holdt vi en pause på en parkeringsplads, hvor der var borde og bænke, og vi nød det rigtigt i det mest vidunderlige vejr.

Vi kørte tværs over heden og så de mange får, der gik der,vistnok ca, 12.000.

Da vi havde nydt det gode vejr en stund, satte vi kursen hjemefter og var ved færgen kl.17.45, godt trætte men glade efter en særdeles vellykket tur.

09.06.2013
Erik Th. Nielsen

Til toppen