Menu

Solcellerekord på Fur

  • Skrevet af 

6,4 procent af husstandene på Limfjordsøen har solceller- det er markant højere end landsgennemsnittet på 2,38.
2012 blev i høj grad solcellernes år i Danmark: I starten af året var der registeret omkring 3.800 solcelleanlæg, mens der i januar i 2013 er registeret hele 61.687 anlæg

6,4 procent af husstandene på Limfjordsøen har solceller- det er markant højere end landsgennemsnittet på 2,38.
2012 blev i høj grad solcellernes år i Danmark: I starten af året var der registeret omkring 3.800 solcelleanlæg, mens der i januar i 2013 er registeret hele 61.687 anlæg.

På Fur har de været særlig glade for solceller: Her er der nemlig registeret 27 solcelleanlæg – og med 425 husstande på øen betyder det, at hele 6,4 procent af husstandene på Fur bruger solens stråler til at lave strøm.

Stort fokus på grøn energi
Det er ikke nogen tilfældighed, at Furboerne er så glade for vedvarende energikilder. I 2011 startede udviklingsprojektet Innovation Fur, der handler om at udvikle en model af fremtidens grønne og digitale samfund på Fur.

I den forbindelse har der bl.a. været undervisning i vedvarende energikilder, der har været mulighed for at få et gratis energitjek af sit hus og der har kørt en alternativ solcellekampagne. Kampagnen forbandt lokalt engagement med grøn energi; for hvert solgt solcelleanlæg på øen kvitterede EnergiMidt med at donere et gratis solcellemodul til Fur Forsamlingshus. Det resulterede i 10 solmoduler til forsamlingshuset og en lavere elregning, så der er mere luft i økonomien til flere fælles oplevelser i forsamlingshuset.

- På Fur har vi arbejdet med intenst med at motivere til grøn adfærd. Ved at involvere borgerne i vores projekter, har de gjort Fur til et centrum for grøn innovation, fortæller projektleder Gitte Wad Thybo.

Innovation Fur er et privat-offentligt partnerskab mellem Fur, Skive Kommune og EnergiMidt.

Kilder:
Energinet.dk: http://energinet.dk/DA/El/Engrosmarked/Udtraek-af-markedsdata/Sider/Statistik.aspx
Danmarks Statistik: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2012/NR079.pdf

Energinet.dk har registreret i alt 61.687 solcelleanlæg. I Danmark er der 2,6 mio. husstande.

14.02.2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Senest ændretLørdag, 16 februar 2013 11:30
Til toppen