Menu

Hvem vandt gættekonkurrencen på Fur Museum ?

  • Skrevet af 

Hele 203 personer besøgte Fur Museum, da der var Åbent Hus den 1. søndag i advent. En af gæsterne vandt den historiske gættekonkurrence. Hvem ?

Den 1. søndag i advent er en af de store dage på Fur. Mange firmaer og institutioner slår dørene op og byder indenfor. Arrangementet tiltrækker ikke kun furboer, men også gæster udefra.

På fire timer blev Fur Museum besøgt af 203 personer. De gik gennem udstillingerne, så til de ni personer, der lavede aktiviteter eller udstillede og solgte. Derefter gik turen op ad trappen til første sal, forbi avisarkivet og ind i undervisningslokalet, der var omdannet til cafe. Her nåede man endelig frem til det, der er blevet en fast tradition for mange: At deltage i den historiske gættekonkurrence.

Det var som altid en af museet frivillige, Jens Westerlund, der havde fundet de mærkelige genstande, som man skulle forsøge at sætte navn på. Ofte høres udbrud som: "Huh, ha. Det er svært" eller "Sådan en har man da aldrig brugt på Fur". Konkurrencen giver anledning til megen snak.
I 2012 var de rigtige svar:
1. Der var 842 fastboende på Fur i januar 2012.
2. Pocheringsskål.
3. Rejsespritvarmer til krøllejern.
4. Holder til gardinfolder.
5. Lampeophæng.
6. Tud til kedel,så den kan bruges som vandkande.
7. Krøllejern.

Gennem årene har der endnu aldrig været nogen, der kunne give de rigtige svar på alle spørgsmål. Derfor bliver vinderen også udtrukket blandt alle, der har deltaget. Årets vinder blev Dorte Christensen, Hvirpgade på Fur. Til lykke

John Brinch Bertelsen 05/12 2012

Til toppen