Menu

Spillemandsmusik ved "Lusangi"

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag den 23. juli havde Oda fået aftalt med nogle af deltagerne på dette års ø-lejr, at de skulle komme og spille udenfor "Lusangi", og der kom ikke mindre end syv der spillede en masse dejlige spillemandsmelodier for os, og der kom mange tilhørere som nød den dejlige musik

Mandag eftermiddag den 23. juli havde Oda fået aftalt med nogle af deltagerne på dette års ø-lejr, at de skulle komme og spille udenfor "Lusangi", og der kom ikke mindre end syv der spillede en masse dejlige spillemandsmelodier for os, og der kom mange tilhørere som nød den dejlige musik.

Lederen som hed Erik Hoffmann havde været med på Ø-lejren siden 1992, og han fortalte, at de spillede de gamle Fur spillemandsmelodier af Lars Frøstrup Andersen, jens jeppesen og Paula Knudsen.

De havde fået noderne på museet, og nu brugte de dem flittigt.

Erik Hoffmann var selv professionel violinbygger og fortalte, at han i øjeblikket ejede ikke mindre end 250 violiner.

De forstod virkelig at få en god stemning i gang og fik da også nogle af tilhørerne i gang med lettere folkedanse, så det var virkelig en dejlig oplevelse at være med til. De spiller også flere gange i museets have, mens de er på lejren, hvor de sædvanligvis er i tre hold med hver ti dages varighed, arangeret af Dansk Folkemusik.

24.07.2012
Erik Th. Nielsen

Til toppen