Menu

Velkommen til Fur Rundt 2012

  • Skrevet af 

Så er Fur igen klar til at modtage en masse glade deltagere til den årlige march Fur Rundt

Det er i år 44. gang marchen løber af stablen. Begivenheden har udviklet sig til mere end blot en lokal march. Fur Rundt er blevet til en af Skiveegnens store folkefester, hvor man møder gamle bekendte og træffer nye mennesker. Fra tidlig morgen til midnat summer Fur og ikke mindst Fur Havn af liv og aktivitet. Øen er virkelig et besøg værd den dag.

Fur Rundt er blevet en folkefest - ikke kun for furboerne, men også for sallingboer, skibonitter, morsingboer og andet godtfolk. Man går, cykler og sejler øen rundt.

Det er som altid den 2. lørdag i juli, altså den 14. juli, at man finder kondisko, militærstøvler og lignende frem fra gemmerne. En stor del af marchen foregår i sand, så det er vigtigt med fodtøj, der er gået godt til.

Ruten er lagt, så man går langs stranden, hvor det kan lade sig gøre. Turen er på godt 20 km. De hurtigste løber rundt på få timer. Andre tager hele familien med på en hyggetur, der varer det meste af dagen.

Starten går fra Fur Havn fra kl. 8.00 – 10.00. Allerede fra morgenstunden er der lagt an til en rigtig god stemning. Der er musik på havnen, hvor man også kan købe kaffe og rundstykker fra kl. 7.30. 

Ved starten udleveres rutekort, hvor også de 3 rastepladser er tegnet ind. Rast 1 er ved stranden nær Fur Camping. Rast 2 er som altid ved Færker Odde og rast 3 ved stranden neden for lejrskolen i Engelst.

Når målet er nået - og det er naturligvis også på havnen - er grillen varmet op.

Grillpølsen kan nydes sammen med en kold fadøl, vand eller vin.

Der vil med garanti komme godt gang i snakken, uanset om man sidder inde i det store festtelt eller ude på kajen.

Om eftermiddagen vil deltagere fra den folkemusikalske teltlejr på Fur spille på havnen.

Dagen igennem kan man på havnen besøge boder, hvor initiativrige mennesker sælger og demonstrerer Ø-produkter fra Fur. De er bestemt et besøg værd! Her kan man også få en gang massage til de ømme fødder og stive muskler.

Kl. 18 kan der købes mad, der er kreeret af den kendte kok Chili John.  Han er blevet fast gæstekok, og hans særlige Fur Rundt menu er en oplevelse i sig selv.

Om aftenen er der vablebal. ”The Sharks” spiller.

Havneballet plejer at trække rigtig mange mennesker til. Selv om man ikke har gået rundt, kan man godt danse sig til vablerne! Dansestilen bærer måske præg af, at man har været igennem mange strabadser i løbet af dagen. Det er bare en ekstra charme!

Traditionen tro uddeles der vandrepokal til den største tilmeldte gruppe. Man skal huske forhåndstilmelding på turistkontoret (97 59 30 53) eller ved startbordet på selve dagen. Vinderen 2012 vil naturligvis blive hædret og få overrakt vandrepokalen.

Fur Rundt kan gennemføres, fordi omkring 70 frivillige yder en stor ulønnet arbejdsindsats. Overskuddet går ubeskåret til de 8 foreninger, der er med i Furs Forenede Foreninger.

Den 14. juli er alle klar til at tage imod de omkring 1.000, der deltager i marchen og havneballet. Alle er velkomne.

Furs Forenede Foreninger - 26.06.2012

Senest ændretOnsdag, 04 juli 2012 17:54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen