Menu

Lutkoncert i Den Nye Jettestue

  • Skrevet af 

Den 4.juli kl.19.30 vil der være mulighed for at høre en lutspiller i verdensklasse, Karl Nyhlin, i galleriet, "Den nye Jettestue" på Fur

Den 4.juli kl.19.30 vil der være mulighed for at høre en lutspiller i verdensklasse, Karl Nyhlin, i galleriet, "Den nye Jettestue" på Fur.

Karl Nyhlin er en af Skandinaviens førende lutspillere med et repertoire der dækker en bred vifte af musik.

Han er meget efterspurgt både som solist og som ensemble-musiker. Vi er meget stolte over at kunne præsentere ham ved en privat koncert onsdag d.4. juli. i ”Jettestuen” på Fur. Desuden vil der være mulighed for kunstnere at tegne/male lutspilleren, tirsdag d.3. juli om eftermiddagen.

Karl Nyhlin er født i 1974 i Nordsverige og begyndte sine musikalske studier meget tidligt. Efter indledende studier med violin, cello og elektrisk guitar, tog Karl til Stokholm og Malmø for at studere lut og senere, i 2002 til USA for at arbejde sammen med den berømte lutist Nigel North.

En lut er guitarens ”ældre bror” og blev allerede anvendt nogle få hundrede år før guitaren blev opfundet. Luttens musikalske repertoire spænder over ca.300 år, komponeret af adskillige store komponister. Da lutten har dobbelte strenge, har den i modsætning til guitaren med den enkelte streng en usammenlignelig righed i lyden. Mange af verdens mest berømte komponister foretrak den indtil omkring 1750, da guitaren langsomt steg i popularitet.

 

Luttens helt specielle facon ofte kombineret med dens rosette (lydhul) har ofte været genstand for kunstnere fra renæssancen op til barokken. Derfor synes vi også her, i ”Den nye Jettestue” at det vil være en oplagt lejlighed for kunstnere at tegne/male, mens Karl Nyhlin sidder og spiller en eftermiddag i Jettestuens smukke skulpturhave.

Pris: 75,-kr

Få en smagsprøve på YouTube: www.youtube.com/watch?v=NQOzqKXCDbU

16.06.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretTorsdag, 10 juli 2014 17:32
Til toppen