Menu

Grundlovstale og Fur Sange

  • Skrevet af 

Igen i år havde Fur Museum og Fur Sogneforening arrangeret grundlosdag på Fur. Hele 193 tilhørere gik igennem ”tællerapperatet” på museet, hvilket er det højeste antal tilhørere i mange år

Igen i år havde Fur Museum og Fur Sogneforening arrangeret grundlosdag på Fur. Hele 193 tilhørere gik igennem ”tællerapperatet” på museet, hvilket er det højeste antal tilhørere i mange år.

Eftermiddagen havde nemlig to punkter på menuen, nemlig en grundlovstale af folketingsmedlem og medlem af folketingets Ø-udvalg Annette Lind (S), Holstebro og en uropførelse af gamle Fur-sange, som ”Boblerne” under Marie Erhardtsens ledelse netop har fået udgivet på CD.

Først var det folketingsmedlem Annet Lind, der fik ordet. Hun satte straks  fokus på landområdernes og småøernes fremtid. Et af budskaberne var, at man skal holde fast i et Danmark, der hænger sammen. Hvad enten man bor på landet, eller i byen, skal der være fornuftige vilkår og muligheder for et godt liv, lød det fra talerstolen.

Efter blandt andet at have omtalt en del af de beslutninger og tanker, som regeringen arbejder med på området, såsom bredbåndsadgang på 100 megabit for alle, grønne arbejdspladser, ø-støtteordninger, fælles færgesekretariat kom hun ind på den konkurrence hun for nylig havde udskrevet om et nyt navn til Udkantsdanmark:

Ressourcedanmark, Udsigtsdanmark og Nærværsdanmark er gode ord, der indfanger landdistrikternes muligheder, lød det fra Annette Lind inden hun efter knapt et kvarter havde afleveret budskabet og lod furboere være furboere og hastede mod Holstebro, hvor hun trekvarter senere skulle holde endnu en tale.

Herefter tog ”Boblerne” og Marie Erhardsen over og lavede en uropførelse af 11 Fursange, der er skrevet af forskellige forfattere i tidsrummet 1941 – 2008. Sangene er netop blevet indspillet på cd’en: ”Vi elsker dig Fur”. Den kan købes på Fur Museum og på Turistkontoret.

At dømme efter bifaldet lykkedes det her ”Boblerne” og Marie Erhardtsen for en stund at vise det Nærværsdanmark Annette Lind talt om, men ikke nåede at opleve mens hun var på Fur.

10.06.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen