Menu

Skamol A/S holdt åbent hus

  • Skrevet af 

Lørdag den 2. juni slog murstensfabrikken Skamol A/S på Fur dørene op. Det samme gjorde afdelingerne i Rødding og på Branden. Anledningen var, at selskabet i år kan fejre sin 100 års fødselsdag

Lørdag den 2. juni slog murstensfabrikken Skamol A/S på Fur dørene op. Det samme gjorde afdelingerne i Rødding og på Branden. Anledningen var, at selskabet i år kan fejre sin 100 års fødselsdag.

Skamol A/S blev grundlagt i 1912 under navnet Skarrehage Molerværk  I /S med det formål at udnytte de aflejringer af den unikke diatomejord kendt som "moler", som findes i Limfjorden på Fur og på Mors. Moler mursten blev oprindeligt brugt til boligbyggeri og skorstensforinger, men bruges i dag til meget andet og eksporteres til hele verden.  Stenfabrikken på Fur blev bygget i begyndelsen af 1960erne og har siden været en vigtig arbejdsplads på Fur.

Furnyt.dk var med ved arrangementet på Fur. Rigtig mange mødte op til rundstykker og kaffe og fabrikken kørte, som var det en hverdag, hvor der arbejdes i morgenhold og aftenhold.

Rundvisere stod parat til at fortælle om moleret på en vandring gennem fabrikken, hvor man kunne følge den rå moler helt fra den løse form til den ender som en mursten på en palle pakket ind i plastik med en adresse på en fjern destination ude i den store verden.

Afdelingen på Fur beskæftiger godt 30 mand, men i alt i selskabet er der ansat 430 mand fordelt på fabrikker og kontorer i Danmark, Rusland og USA.  I Danmark er der ca. 150 beskæftigede.  

Selskabet er i dag ejet af kapitalfonden Polaris Private Equity.

05.06.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 1 produktionschef Henning Funder viser et hold gæste rundt

2. Der var rundstykke og kaffe til alle. Mange furboere har gennem årene enten arbejdet på fabrikken eller på anden måde haft tilknytning til den

4. (Samme som 2) Henning Funder fortæller om de brændte sten, der lige er kommet ud af ovnen

5 ”Sporvognen” henter sten, der skal sendes til brænding

6. Sten på paller pakket i plastik klar til at blive sendt til adresser i fjerne lande

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen