Menu

Kæmpe rykind på Fur til Muslingedagen

  • Skrevet af 

Kombinationen af pinse, sol og varme gav stort rykind på Fur til årets Muslingedag, der altid falder på den sidste lørdag i maj

Kombinationen af pinse, sol og varme gav stort rykind på Fur til årets Muslingedag, der altid falder på den sidste lørdag i maj.

Allerede ved middagstid var havnen sort af mennesker og da det store tag-selv-bord med alt godt fra fjorden åbnede, blev der hurtigt dannet lange køer af forventningsfulde mennesker, der ønskede at smage lækkerierne.

Det var 11. gang, at muslingedagen løb af stablen og – ingen ved præcis, hvor mange – men et godt gæt er, at 3- 4000 mennesker lagde vejen forbi Fur Havn. Det er muslingefiskerne, der i samarbejde med øens spisesteder står for dagen, samt ej at forglemme omkring 60 frivillige hjælpere, uden hvis indsats dagen ikke kunne arrangeres.

Ved et af bordene på havnen var der livlig aktivitet af tv-folk. De var ved at optage til ”AnneMad”, der er et program i DR2s sommerserie med tv-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Agger. Temaet i DR2s sommerserie er øer. Optagelserne har stået på i tre dage og finalen blev muslingedagen.  Udover Fur kommer der programmer fra Ærø, Orø og Fanø.

Selvom køen af lækkersultne gæster syntes uendelig, så var tag-selv-bordet åbent til alle havde fået smagt lækkerierne, hvilket i sig selv må siges at være lidt af en præstation.

Dagen igennem var der musik i teltet og om aftenen kom Rock Nalle and His Crazy Ivans på besøg. Og så blev der ellers rocket på Fur Havn til bevidstheden om, at dagen vist ikke kunne være gået meget bedre. Og det er jo en god tanke at falde i søvn på. 

28.05.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

  1. To af de ca. 60 frivillige hjælpere i gang med at tilberede maden
  2. Køen foran madbordene syntes uendelig, men alle nåede frem og fik smagt på lækkerierne
  3. og 5. TV folkene i gang med at optage.  Anders Agger ses i midten af billedet i gang med at interviewe folk.
  4. Midt på eftermiddagen var der trængsel på havnen

 

Til toppen