Menu

Krigen i Afghanistan – feltpræstens øjenvidneberetning

  • Skrevet af 

BEMÆRK  DATOEN!(den har været forkert annonceret i avisen)

Onsdag den 30. maj kl. 19.00 i Konfirmandstuen er der foredrag ved valgmenighedspræst Kristian Massey Møller, der taler over emnet: ”Krigen i Afghanistan - feltpræstens øjenvidneberetning”.

BEMÆRK  DATOEN!(den har været forkert annonceret i avisen)

Onsdag den 30. maj kl. 19.00 i Konfirmandstuen er der foredrag ved valgmenighedspræst Kristian Massey Møller, der taler over emnet: ”Krigen i Afghanistan - feltpræstens øjenvidneberetning”.  Kristian Massey Møller siger om foredraget:

”Jeg har 4 gange gjort tjeneste som feltpræst i Afghanistan. For at gøre gavn blandt de danske soldater. Foredraget handler om den danske indsats og mødet med Afghanistan – både kollektivt og individuelt. Om de danske soldaters erfaring og samvittighed. Om soldaten mellem krig og savn. Om mod, fokus og tillid. Om angst og frygt. Om kammeratskab, fremtidshåb og overlevelse. Om mål og virkning. Om ”det særlig danske” i at være samfundsbygger. Om soldatens liv, der for altid er forandret. Om hjemkomsten til hverdagen.”

Valgmenighedspræst, forfatter, fortæller og historiker. Vestjyde, født 1960 i Ribe. Uddannet på Århus Universitet. I mange år højskolelærer på Båring Højskole - nu valgmenighedspræst på Stevns. Foredragsholder om bl.a. krigen i Afghanistan. Kommentator på nu Jyllandspostens kultur-blog, skribent og forfatter til anmelderroste romaner. Om Den syriske garage lød anmeldelsen: ”Medrivende og engageret fortæller Kristian Massey Møller om det hjertegribende tema, hvor vi som mennesker i grunden hører hjemme?  Et tema som i øvrigt følges op i Døde sommerfugle i maven. Har deltaget i DR-programmer, bl.a. i Tro og Eksistens med interview om tabet af sin søn, samt i Poul Friis` debat. Var i 2008 og 2011 i Afghanistan som feltpræst. Skrev herfra Stille bøn i Helmand, som blev anmeldt for sin Hemingwayske indlevelse og iagttagelse. I efteråret 2010 udkom Novgorod - om tre generationer af mænd i det 20. århundrede. I foråret 2011 Folk. Efteråret 2011 udkom debatbogen Danmark i øjenhøjde.

Alle er velkomne

Fur Menighedsråd

Til toppen