Menu

Fur er et ”særligt sted” og får nu midler fra Realdania

  • Skrevet af 

Realdania har udvalgt Knudeklinten på Limfjordsøen Fur som et af ti ”særlige steder” i det danske landskab, og Fur får dermed del i de 33 mio. kr., som Realdania har afsat til realisering af ankomst- og formidlingsfaciliteter på disse ti særlige steder

Realdania har udvalgt Knudeklinten på Limfjordsøen Fur som et af ti ”særlige steder” i det danske landskab, og Fur får dermed del i de 33 mio. kr., som Realdania har afsat til realisering af ankomst- og formidlingsfaciliteter på disse ti særlige steder. Turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, er begejstret: ”Det passer som fod i hose med vore bestræbelser på at gøre Fur endnu mere attraktiv at besøge som turist”, siger hun.

Som et led i kampagnen ”Stedet Tæller” har Realdania og Naturstyrelsen under Miljøministeriet i samarbejde med et fagligt ekspertpanel udvalgt ti særlige steder i de danske yderområders landskaber. Samtidig har Realdania afsat 33 mio. kr. til realisering af ankomst- og formidlingsfaciliteter, forstået som små, præcise arkitektoniske indgreb, der skal forbedre oplevelsen af naturen. Blandt de ti steder er molerklinterne ved Knudeklinten på Fur.

Ifølge Realdania er Knudeklinten et oplagt sted at arbejde med en samlet fortælling om moler i lyset af menneskets indgriben og havets påvirkning. Ved den spektakulære kløft, som er skabt gennem udgravning af moler, og som synliggør de forskellige lag i jorden, er det planen at lave et formidlingsanlæg, der guider de besøgende rundt i det fascinerende landskab.

”Vi er pavestolte over at være kommet med i dette fornemme selskab.  Realdanias opbakning betyder rigtig meget for os, og det passer som fod i hose med vore øvrige anstrengelser for at gøre Fur endnu mere attraktiv at besøge. Det er også en fantastisk håndsrækning i forbindelse med molerklinternes kandidatur til UNESCO’s Verdensnaturarv”, siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter. ”At være ét blandt kun ti særlige steder i Danmark er en stor anerkendelse – og dermed er der endnu en virkelig god grund til at besøge Fur”, tilføjer hun.

På Fur har det også bragt humøret i top

”Vi er sandelig også stolte, vi der bor på Fur. Ikke mindst de af os, som via Fur Museum fra MuseumSalling, Fursund Turistinformation samt alle de andre hårdtarbejdende aktører, der her på stedet formidler oplevelsen af Danmarks Skønneste Ø til vore ca.170.000 årlige gæster”, lyder det fra turistchef Inge Shee på Fursund Turistinformation

Glæde er der også på Fur Museum:

”Vi er selvfølgelig emormt glade. I 2011 blev Knudeklinten udpeget som nationalt GeoSite, og Realdanias valg er så afgjort endnu et skridt i den rigtige retning. Vi ser meget frem til at være med til at realisere planerne om ankomst- og formidlingsfaciliteter ved Knudeklinten, og vi føler os sikre på, at det vil trække endnu flere turister til øen”, siger museumsinspektør Bo Schultz, Fur Museum.

26.04.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretSøndag, 01 juni 2014 17:27
Til toppen