Menu

Sebastian Klein smører ulækre madpakker i Fur Forsamlingshus

  • Skrevet af 

Nu får dyrlægens natmad og den flade med spegepølse sundere konkurrenter.  Onsdag dem 28. marts smører Sebastian Klein ulækre og sunde madpakker med børn fra Fursund Skole. Børn fra o.-3. klasse deltager.  Bag arrangementet står FDB og bestyrelsen i Dagli`Brugsen Fur

Nu får dyrlægens natmad og den flade med spegepølse sundere konkurrenter.  Onsdag dem 28. marts smører Sebastian Klein ulækre og sunde madpakker med børn fra Fursund Skole. Børn fra o.-3. klasse deltager.  Bag arrangementet står FDB og bestyrelsen i Dagli`Brugsen Fur

Der skal prikkes til smagsløg, når Sebastian Klein gæster Fur Forsamlingshus kl. 11.00 med arrangementet ’Smør din madpakke med Sebastian. Bevæbnet med torskerogn, tomater og bladselleri og andre råvarer, som børnene kender, men ikke altid selv er med til at bestemme over, når madpakken laves, smører Sebastian Klein madpakker og snakker sundhed med børnene.

Det er FDB og bestyrelsen i Dagli`Brugsen Fur, der står bag ’Smør din madpakke med Sebastian’.

”En af FDB’s mærkesager er sundhed, og madpakken er et vigtig element for børns sundhed, fordi madpakker skal dække 1/3-del af børns energibehov i løbet af en dag. Vi vil gerne bidrage til, at børn ser de sunde råvarer, får viden om og lærer, hvad en sund madpakke består af. Og så betyder det jo noget for aktiviteten, at børnene lærer af hinanden og af en populær, voksen rollemodel, som Sebastian Klein,” siger formand Lars Lykke fra Dagli`Brugsen.

Børnene skal i den time, aktiviteten varer, selv lave deres bud på en mad til madpakken. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Eneste krav er, at de smager på maden, når den er færdig. Sådan var det også, da Sebastian Klein blev populær med børneprogrammet, hvor hans hemmelige og usynlige ven Anton ’tvang’ ham til at lave ulækre madder, som skulle spises. Det er en af de historier, som Sebastian Klein underholder børnene med undervejs.

”Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor meget forskelligt man kan få børn til at spise, eller i hvert fald smage på. Det der med, at man ikke må lege med maden, holder bare ikke, når det er små børn, der først er ved at lære. De leger med maden. Og det virker,” fortæller Sebastian Klein, der også i samarbejde med FDB lavede sunde og ulækre madpakker i 2009.

 

Tine Ørnebjerg Pedersen, der er udviklingskonsulent i FDB, bakker Sebastian Klein op:

”Man får ikke ændret sine kostvaner af en dag som denne, men man får inddraget de faktorer, man ved, har betydning for at få etableret sunde kostvaner. Det handler om, at børn får viden om, hvad en sund madpakke indeholder, at de lærer, hvordan man smører sin madpakke, at de ser udvalget af sunde råvarer og får smagt en masse forskellige råvarer, som man kan smøre madpakker af.”

 Få inspiration til sunde madpakker og download FDB’s madpakkefolder på www.fdb.dk.

 25.03.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretMandag, 26 marts 2012 06:16
Til toppen