Menu

Groft hærværk mod bistade på Fur

  • Skrevet af 

Se Video
Børge Dalsgaard fra Fur og Flemming Thorsen fra Gjern har gennem flere år stået for biavlen på Fur, der af Plantedirektoratet er udpeget til renparringsområde. Dette indebærer, at der ikke må komme fremmede bier til Fur, da det vil ødelægge avlsarbejdet. Imidlertid er det ikke fremmede bier, der nu har været ved at sætte en stopper for avlsarbejdet, men derimod hærværk

Se Video:

Børge Dalsgaard fra Fur og Flemming Thorsen fra Gjern har gennem flere år stået for biavlen på Fur, der af Plantedirektoratet er udpeget til renparringsområde. Dette indebærer, at der ikke må komme fremmede bier til Fur, da det vil ødelægge avlsarbejdet. Imidlertid er det ikke fremmede bier, der nu har været ved at sætte en stopper for avlsarbejdet, men derimod hærværk.

Et af bistade, der står lige syd for rødstenen, er sprængt i luften. Eksplosionen har været meget kraftig og har knust hele bistadet, så alle bier inklusiv den kostbare dronning er omkommet. Selv den tunge overdækningssten er slynget adskillige meter bort og knust. Bistadet repræsenterer en værdi ca. 4500 kr. 

Eneste mulige spor af gerningsmanden, eller mændene, er en mængde spor i græsset en eller flere knallerter.

I den seneste tid er der sket flere hærværk mod de offentlige toiletter rundt på Fur, ligeledes forårsaget af fyrværkeribomber.

Findes de skyldige, venter der regninger på mange tusinder kroner.  

Kriminalpolitiet arbejder nu med sagen. Har man oplysninger i sagen, kan man henvende sig til de to biavlere eller til politiet.

Flemming Thorsen kan træffes på tlf.:  86 87 51 63 eller 20 26 15 63

Se video: http://youtu.be/7jB8-XX7ksY

 

Se tidligere artikler:

http://www.furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/1515-biavl-pa-fur

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/667-adgang-forbudt-for-fremmede-bier

{jcomments on}

 

Til toppen