Menu

Fem studerende lavede Fremtidsværksted på Fur Skole

  • Skrevet af 

Lørdag den 26. november stod i fremtidens tegn på Fur skole. Fem studerende fra Aalborg Universitet, Bethina Kuhr, Jeppe Gregersen, Mette Marie Kronborg, Christian Grønhøj og Søren Poulsen fik fire furboer til at give et bud på, hvordan de regnede med at den digitale borgerbetjening i Skive Kommune vil tage sig ud i år 2042

Lørdag den 26. november stod i fremtidens tegn på Fur skole. Fem studerende fra Aalborg Universitet, Bethina Kuhr, Jeppe Gregersen, Mette Marie Kronborg, Christian Grønhøj og Søren Poulsen fik fire furboer til at give et bud på, hvordan de regnede med at den digitale borgerbetjening i Skive Kommune vil tage sig ud i år 2042.

 For at komme frem til dette, skulle fire furboer igennem forskellige kreative faser, hvor de på skift udelukkende skulle tænke negative sider positive sider om fremtidens digitale borgerservise. Undervejs i den kreative proces blev der også mulighed for at bruge legoklodser, noget der faldt de fire furboer forbløffende let.

Efter at have tænkt sig fremtidens digitale borgerservise i Skive Kommune i år 2042, blev furboerne bedt om at overveje hvor mange af ideerne der allerede kan virkeliggøres nu.

Et fællestræk for alle løsninger var, at den personlige kontakt mellem kommune og borger skulle styrkes, så de, der havde svært ved at finde vej gennem den digitale borgerservice, skulle kunne få personlig vejledning – ansigt til ansigt- via en skærm. Det skulle mindske fremmedgørelsen og sikre, at alle kunne benytte den digitale borgerservice.

Det kom der fire spændende timer ud af. Blot synd, at ikke flere havde fundet vej til kurset, der blev lavet i samarbejde med Innovation Fur.

De fem studerende skal bruge øvelsen som en del af et eksamensprojekt på 7. semester i deres studie og Innovation Fur skal bruge resultatet i de overvejelserne over den it-teknologi, der skal tilbydes på Fur

29.11.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretOnsdag, 30 november 2011 21:01
Til toppen