Menu

Blå blink på Fur, men ingen lys i juletræet

  • Skrevet af 

”Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad …” lød det søndag sidst på eftermiddagen under fællessangen på Fur Færgekro som en del af afslutningen af ”Jul på Fur” arrangementet. De fleste var nu godt klar over, hvad der var i luften

”Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad …” lød det søndag sidst på eftermiddagen under fællessangen på Fur Færgekro som en del af afslutningen af ”Jul på Fur” arrangementet.  De fleste var nu godt klar over, hvad der var i luften. Der var nemlig orkanagtig storm over Fur og det føg med småsten og julepynt, der havde revet sig løs. På vandet kæmpede Sleipner-Fur for at få passagererne frem og tilbage, men midt på eftermiddagen blev færgefarten indstillet og Fur lå ikke længere to minutter fra Danmark, som nogle streamere i bilruderne fortæller, men hele fire timer.

Mange af de 22 forretninger og institutioner, der traditionen tro åbnede dørene og tilbød alskens julegodt, havde med bange anelser hørt vejrudsigten, der lovede både regn og storm. Men de bange anelser blev gjort til skamme. Mange trodsede nemlig elementernes rasen, og hele eftermiddagen var der en sand folkevandring rundt på øen.  En del forretninger var med for første gang og det gjaldt også Fur Kirke, hvor der med lys og musik var skabt en fin julestemning.   

På Fur Museum var der som sædvanlig en viden- eller gættekonkurrence om, hvad gamle ting og redskaber blev brugt til. Det blev nu nærmest det sidste, da ikke mange  har en erindring om en tid, hvor de fleste hjem var selvforsynende med de fleste ting, og derfor havde et udvalg af redskaber, som kunne forarbejde mad m.m. Mange steder blev der budt på gløgg, klejner og andet godt. På kroen blev gevinsterne udleveret fra det store lotteri, som spejderne solgte rundt på øen.  Vinderne af Branding Furs fotokonkurrence blev også opråbt. Vinderen af 3. præmien, Stefan Frøkjær-Jensen, fik som den eneste sin præmie overrakt, da de andre to vindere ikke var til stede.

Efterhånden nærmede det tidspunkt sig, hvor træet skulle tændes .Det plejer at samle store som små.  Men stormen gjorde, at folk blev på kroen, hvor ”Boblerne” ledet af Marie Erhardtsen sang julen ind. Det skulle ellers være sket fra ladet på en lastbil. På kroen blev vinderne af hovedgevinsterne i lottoriet også udtrukket. Et øjeblik efter kom med blå blink øens brandbil medbringende nisserne, der havde slik med til børnene. Derefter kom øjeblikket, hvor øens juletræ skulle tændes, men ak. Vandet var steget og dermed stod kontakten til elsystemet under vand. Derfor blev der ingen lys i Furs juletræ. Og det var især synd for de, der sad i deres biler og ventede på, at færgen igen skulle begynde at sejle. De kunne godt have haft brug for lidt lys i mørket.

28.11.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

Til toppen