Menu

Vinderen af fotokonkurrencen

  • Skrevet af 

Så er vinderen af Branding Furs fotokonkurrence fundet. Bedømmelsesudvalget har gennemgået de 99 bidrag og fundet frem til det bedste billede

Siden 1. november har man på FurNyt kunnet se de 99 indsendte billeder, der deltog i Branding Furs fotokonkurrence. Branding Fur har spurgt tre personer, om de ville indgå i bedømmelsesudvalget. Alle sagde ja.

Udvalget blev sammensat af en fotograf, en politiker og en journalist. Valget faldt på Angelika Kaplusch, Elke Mølgaard og Knud Peder Jensen. Fra Branding Fur deltog John Brinch Bertelsen. Med den baggrund, som han har, deltog han ikke i bedømmelsen af fotografierne. Han havde blot sekretærfunktionen, og kunne gå ind med konflikthåndtering, hvis det blev nødvendigt.

Branding Fur havde bestemt udvælgelseskriterierne. Billedet skulle afspejle Furs herlighedsværdier, hvor begrebet tid er det gennemgående element: Fur - tid til mere, tid til oplevelser og i takt med tiden.

”Det er godt nok en vanskelig opgave, for der er rigtig mange gode billeder” sagde Elke. ”Ja”, tilføjede Knud Peder: ” Vi har vist et luksusproblem.” Fotografen Angelika pegede på, at nogle af fotografierne nærmede sig det perfekte. ”Jeg ville gerne, at jeg selv kunne lave sådanne fotografier” sluttede hun.

Nogle af landskabsfotografierne er så gode, at de kan bruges som postkort eller i en turistbrochure. På den anden side, så er de måske også meget traditionelle. Hvordan tænker vi tiden ind i billedet? Tid til mere, tid til oplevelser og Fur – i takt med tiden.

Når man skal vælge et fotografi blandt 99, skal man reelt fravælge de 98. Feltet blev hurtigt indskrænket til en 10-12 stykker. De blev gennemgået og vurderet mere end en gang. Der blev snakket, diskuteret og argumenteret. Der blev dog ikke brug for en konfliktmægler, for i løbet af halvanden time nåede udvalget til en afgørelse i fuld enighed.

De tre vinderbilleder offentliggøres på FurNyt de kommende dage: Tredjepladsen kan ses nu på fredag. Andenpladsen lørdag og vinderbilledet søndag aften. Vinderen af 1. præmien offentliggøres på Fur Havn søndag den 27. kl. 17, når Juletræet tændes.

Branding Fur 21/11-2011

Senest ændretOnsdag, 23 november 2011 04:07
Til toppen