Menu

Geocaching - og Fur

Hvad er geocaching - hvordan gør man

Er der nogle 'skatte' på Fur - kort - vis et par stykker (tekst på web'en og aktuelle billeder af 'skatten' og placeringen)

 

URL'er:

 

http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=56.801&lng=9.1341

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCR28H

Få 'systemet' til at finde din WiFi - eller din IP-adresse

Se denne artikel: http://fpn.dk/liv/article1760037.eceNu går den vilde GPS-skattejagt

Hvad er geocaching:

Geocaching er en familievenlig hobby/sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager finder "skatte", som er placeret i naturen over hele verden.

Udtales geokasjing. Ordet cache blev opfundet i 1797 for at beskrive et midlertidigt gemmested - noget som guldgravere, pionere og pirater brugte.

Find råd, ruter og inspiration på:www.geocaching.dk ogwww.geocaching.com

Sådan gør du:

FØR TUREN. På geocaching.com eller geocaching.dk finder man koordinater til skatte i sit område eller der, hvor man gerne vil på udflugt. Koordinaterne tastes ind i GPS’en, og så er det af sted.

OMRÅDET. Forbered dig grundigt og undersøg om skatten ligger i by, strand eller markområder. Print evt. detaljerede kort ud, hvis du skal ud på små skovstier, der løber på kryds og tværs. Skov- og Naturstyrelsen har online kort over de danske statsskove, og papirudgaverne findes på biblioteket. (www.sns.dk)

PÅKLÆDNING. Ligger skatten i skoven, skal du regne med at skulle igennem krat og shorts er en dårlig idé. Brug vandresko - du kan let komme til at gå længe for at finde den rigtige vej ind til skatten, selvom du kan se, den burde være tæt på.

LÆS GRUNDIGT. Ham/hende der har placeret skatten har lagt en beskrivelse på www.geocaching.com, som du bør læse grundigt, inden du drager af sted. Foruden beskrivelsen af skatten, står der ofte informationer om, hvad man må - og ikke må i området! Derudover kan der være beskrivelser af forskellige attraktioner i området.

Senest ændretFredag, 18 september 2009 22:30
Til toppen