Menu

Glarmester Herbst på Fur

  • Skrevet af 

Fur kan nu føje en glarmester til den lange række af firmaer på øen. Dennis Herbst Debel 2 har netop åbnet egen virksomhed og kan nu tilbyde alt arbejde inden for glas. Det være sig udskiftning af termoruder i huset eller ruden i bilen eller reparation af stenslag, hvis det kan redde forruden

Fur kan nu føje en glarmester til den lange række af firmaer på øen. Dennis Herbst Debel 2 har netop åbnet egen virksomhed og kan nu tilbyde alt arbejde inden for glas. Det være sig udskiftning af termoruder i huset eller ruden i bilen eller reparation af stenslag, hvis det kan redde forruden.

Glarmester Herbst fortæller, at han har 5 års erfaring i at sætte solfilm på ruder, og at han netop er blevet certificeret. Det både på autoruder og i vinduerne i huset. I nye superisolerede huse, kan det være et problem at holde varmen ude om sommeren. Det kan afhjælpes ved at sætte en tynd film over glasset på de sydvendte vinduer.

Skulle ønsket være at få kittede ruder sat i et gammelt vindue, så er Dennis Herbst også manden, der kan gøre dette. Denne disciplin indgik nemlig i svendeprøven, og her fik Dennis bronze, hvilket ikke give spå ofte.

Dennis fortæller, at han netop her erhvervet en del maskiner, så han også kan lave alle former for indramning, så det er måske noget Furs mange kunstnere skal skrive sig bag øret.

 

”Hvordan fandt du på at blive glarmester?”

 

”Det var en tilfældighed”, fortæller Dennis. Da han i sin tid var på Thylands Ungdomsskole og skulle ud i erhvervspraktik, havde han kun to ønsker: tømrer og elektriker. Men der skulle være tre. En anden elev sagde til ham. Min bedstefar var glarmester, skriv da det på. Og som opfordret, så gjort.

Da studievejlederen så hans ønsker, var han ikke i tvivl: det skulle være glarmesterfaget, at Dennis skulle prøve. Begrundelsen var den enkle, at studievejlederen aldrig havde haft en elev ude i det fag, hvorfor han syntes, det kunne være spændende.

 

Dennis fortæller, at det er en gammel drøm om at blive selvstændig, der nu er gået i opfyldelse.  Allerede mens han stod i lære hos en glarmester i Holstebro, havde han den drøm. Det, at være sig egen herre og selv bestemme om hverdagen, er det, der trækker. At det så måske betyder, at arbejdstiden blive længere, afskrækker ikke.

 

Glarmester Herbst er netop blevet optaget i glarmesterlauget og indgår nu i et beredskab, der rykker ud på alle tidspunkter i døgnet, når uheldet er ude.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Senest ændretMandag, 21 november 2011 20:03
Til toppen