Menu

Kældertrioen og Billy Cross underholdt på Fur

  • Skrevet af 

Fredag aften i sidste uge var det længe ventede tidspunkt kommet, hvor furboerne skulle til koncert i Forsamlingshuset. Billy Cross og hans tre medspillere, trommeslageren Henrik Askou og de to guitarister Aske Jacoby og Flemming Ostermann aflagde Fur Forsamlingshus besøg

Fredag aften i sidste uge var det længe ventede tidspunkt kommet, hvor furboerne skulle til koncert i Forsamlingshuset. Billy Cross og hans tre medspillere, trommeslageren Henrik Askou og de to guitarister Aske Jacoby og Flemming Ostermann aflagde Fur Forsamlingshus besøg.

Men inden de aldrende berømtheder indtog scenen, var det morgendagens kommende unge musikere, der viste deres kunnen. Nemlig Kældertrioen med Mattias Mortensen, Andreas Brandt, Kristan Pugholm og Aske Teilgaard. Sidstnævnte er fra Fur. Han har tidligere optrådt i Fur Forsamlingshus, da et hold boksere fra Fur mødte et tjekkisk hold. Men nu er handskerne skiftet ud med et par trommestikker.  Alle fire gjorde det rigtig godt og fra køkkenet, hvor Billy Cross og hans band fik en tår kaffe, inden de gik på scenen, lød der rosende ord. Ord, der sikkert blev gentaget, de fire unge musikkere kom i audiens i pausen i berømthedernes garderobe, der var indrettet i forsamlingshusets stolerum.

Næsten præcist på det annoncerede tidspunkt gik Billy Cross på Furs 35 m2 store flytbare scene, der i parentes bemærket for et godt et halvt år siden blev sponsoreret af øens Sparekasse Fond og Furs Brandkasse. Billy Cross er født den 15. juli 1946 i USA og opvokset på Manhattan, New York, og bosat i Danmark siden midten af 70’erne.  Billy Cross, som bl.a. har spillet sammen med Bob Dylan, dr. Hook, Meat Loaf og Björn Afzelius, kom til Danmark første gang i 1974 for at spille i Huset og på Christiania.

Der var således ”dinosaur” musik, som Billy Cross med egne ord diskede op med, og efter stemningen og klapsalverne at tyde og folks alder i almindelighed at dømme, så var der mange artsfæller til stede denne aften i Fur Forsamlingshus. Så det blev en uforglemmelig oplevelse i nostalgiens tegn for de omkring 220 fremmødte.

 

08.11.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen