Menu

Fur Bryghus udstiller billeder af Lasse Højgaard

  • Skrevet af 

På Fur Bryghus kan man indtil udgangen af december se nogle billeder lavet af Lasse Højgaard, som selv er bosiddende på Fur. Lasse Højgaard udstillede for første gang nogle af sine billeder på Furkunst.dk´s udstilling denne sommer i Silkeborg og samtidig på Furkunst DK´s årlige sommerudstilling i Furs forsamlingshus. Senest har han udstillet i Limfjordens Hus i Glyngøre

På Fur Bryghus  kan man indtil udgangen af december se nogle billeder lavet af Lasse Højgaard, som selv er bosiddende på Fur. Lasse Højgaard udstillede for første gang nogle af sine billeder på Furkunst.dk´s udstilling denne sommer i Silkeborg og samtidig på Furkunst DK´s årlige sommerudstilling i Furs forsamlingshus. Senest har han udstillet i Limfjordens Hus i Glyngøre.
Nu viser han altså otte af sine billeder på Fur Bryghus, hvor de er ophængt i restauranten til forhåbentlig glæde for de mange gæster dér. Billederne er alle abstrakte men dog alligevel konkrete, idet de alle er fotografier; der er således intet gjort ved formerne i billederne, medens der til gengæld er arbejdet meget med beskæring og farver. Ligesom der også ligger et stort arbejde i overhovedet at finde motiverne.
 
Lasse Højgaard siger om sit arbejde: Allerede som barn var jeg fascineret af det store i det små og jeg var f.eks. dybt fascineret af ligheden mellem et atom med dets kredsende elektroner og et solsystem, mellem nuet og evigheden, mellem livet her og nu og de evigtgyldige udtryk, som samtidigt er i vores korte liv. I mine billeder, som alle tager afsæt i konkrete former, forsøger jeg at finde det store i det små og give plads til skønheden i nuet og alligevel lade evigheden være til stede, samtidig med at jeg lader det være op til beskuerens følelse og fortolkning at se billedet og forstå det ud fra egen livssituation.

 
De otte udstillede billeder har en fælles titel, nemlig: ”Der var en gang en krig 1-8”. Baggrunden for titlen er at alle motiver er taget ved vestkysten på gamle tyske bunkers fra 2. verdenskrig. Krigen er for længst slut og der har været fred i mange år og de smukke motiver og farver illustrerer på en måde, dét der i al væsentlighed er kommet efter krigen: fred, et blomstrende samfund, glæde og tryghed. Men der kan også i billederne ses former og figurer, som netop lader det være op til beskueren at tolke billederne frit og uafhængigt af titlen.
 
Lasse Højgaard fortæller, at han er meget glad for at have sine billeder hængende på Fur Bryghus, fordi han syntes, at det er et helt unikt og  spændende sted med megen aktivitet og et stort publikum: ”Der er en dejlig varm og positiv atmosfære i på Bryghuset og jeg er glad for at kunne bidrage dertil med mine billeder.”
 
Lasse Højgaard er Født 1949 i Korsør og er Autodidakt fotograf. Han er Uddannet pædagog og højskolelærer. Voksenunderviser. Han har læst filosofi fra Jydsk Åbent Universitet. Han har dog hovedsageligt haft sit virke i reklamebranchen og den grafiske branche.

Han har tidligere offentliggjort lidt lyrik i Tidsskriftet Hvedekorn og et par noveller i Højskolebladet. På baggrund af et rigt og facetteret liv er han nu sammen med kæresten bosat på Fur, hvor de sammen har startet RAKLA, som er en butik og galleri, hvorfra der sælges billeder, glaskunst, smykker, garn, unikastrik og vine.

01.11.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen