Menu

Dyresafari i Karen Blixens fodspor

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag d. 3. oktober havde vi i Centerklubben besøg af Lilly Andersen fra Brædstrup, der holdt et fantastisk spændende foredrag  om en dyresafarirejse, hun havde været på i Kenya for 10 år siden

Mandag eftermiddag d. 3. oktober havde vi i Centerklubben besøg af Lilly Andersen fra Brædstrup, der holdt et fantastisk spændende foredrag  om en dyresafarirejse, hun havde været på i Kenya for 10 år siden.

Hun kaldte sit foredrag:, "Dyresafari i Karen Blixens fodspor".

Hun havde sammen med en masse andre købt en safarirejse til Kenya, hvor de i 15 dage kørte rundt i det store land, som er 14 gange så stort som Danmark og kom igennem 5 reservater, hvor de også besøgte nogle af massai landsbyerne, men de måtte ikke forlade safaribilerne, mens de kørte igennem bushen og savannen, hvor de så alle de vilde dyr i deres rette element, og det var en ikke helt ufarligt ekspedition, de var ude på, men det var dygtige chauffører, der kørte for dem, og de vidste nok, hvordan de skulle undgå at blive angrebet af en flok vilde elefanter eller andre farlige rovdyr.

De havde alle sammen professionelt fotoudstyr med, og hun viste så skønne farvebilleder fra sine oplevelser, mens hun fortalte om, hvad hun havde været ude for og fortalte også lidt om Karen Blixen, som også godt kunne lide at tage på safari, men hun var altid bevæbnet med en kraftig riffel, når hun drog ud i modsætning til Lilly, der bare havde sit fotoudstyr med.

De kom også på deres ture til Karen Blixens Afrikanske farm, hvor hun boede fra 1917 - 1931.

De kunne ikke få lov til at komme ind i bygningerne som var lukket, men de måtte færdes i den smukke park der hørte til, og her så vi nogle skønne billeder fra.

Karen Blixen har udtalt: "At være på en dyresafari er som en busende champagnefornemmelse"

Det var en rigtig god eftermiddag.

05.10.2011
Erik Th. Nielsen

Til toppen