Menu

Limfjorden Rundt i regn, blæst og sol

  • Skrevet af 

De mange gamle træskibe kom som planlagt til Fur Havn i løbet af fredag eftermiddag. Da var vejret nemlig blevet til det fineste sensommervejr. Limfjorden Rundt blev ellers i år kendetegnet ved meget skiftende vej med regn og blæst

De mange gamle træskibe kom som planlagt til Fur Havn i løbet af fredag eftermiddag. Da var vejret nemlig blevet til det fineste sensommervejr. Limfjorden Rundt blev ellers i år kendetegnet ved meget skiftende vej med regn og blæst.

Således måtte starten fra Løgstør udsættes på grund af kraftig vind, hvorfor flere både slet ikke nåede frem til Thisted, der var rundturens første mål.

Det var 24. gang at træskibssejladsen blev afholdt. Hvert år har hver af de seks anløbs havne sine mindeværdige begivenheder. Sidste år bidrog forstander for produktionshøjskolen Marienlyst i Skive, Sven Irgens-Møller til rækken af mindeværdige begivenheder ved at forlise ved Færkerodde med båden Akita. I år var det ikke et forlis, men noget så romantisk som et bryllup, der indskrev sig i historien på Fur. To deltagere i sejladsen, Lillian og Verner Lykkegård, der er bosiddende i Trærup ved Herning, blev nemlig viet på deres båd Hjorten i Fur Havn.

Borgmester Flemming Eskildsen stod for vielsen, og bruden kom sejlende ind i havnen, hvor brudgommen stod og ventede på båden Hjorten, hvor vielsen foregik.

Senere blev der danset brudevals i det store telt på havnen, hvor 500 spiste aftensmad.

Næste morgen var det farvel til Fur, hvor efter kursen blev sat mod Skibe Havn. Samtidig gik en flok hjælpere fra Furs Forenede Foreninger i gang med at rydde op efter nattens festligheder. 

Senest ændretSøndag, 18 september 2011 21:14
Til toppen