Menu

Vælgermøde på Fur Strand Hotel

  • Skrevet af 

Lørdag eftermiddag d. 10. september blev der, som optakt til folketingsvalget d. 15. september afholdt vælgermøde på Strandhotellet, hvor repræsentanter for 7 af de opstillede partier deltog i et panel, hvor de hver især fremlagde deres partiprogram

Lørdag eftermiddag d. 10. september blev der, som optakt til folketingsvalget d. 15. september afholdt vælgermøde på Strandhotellet, hvor repræsentanter for 7 af de opstillede partier deltog i et panel, hvor de hver især fremlagde deres partiprogram.

Desværre var fremmødet ikke overvældende stort, men os der var til stede fik et klart og tydeligt billede af, hvad de hver især står for, og jeg syntes det var meget interessant at over være.

Vi fik kaffe og æblekage, inden politikerne tog fat på at fremlægge deres partiprogram.

Mildred Fog indledte med at byde de fremmødte hjertelig velkommen, og havde dernæst jobbet med at være ordstyrer, som hun klarede ganske fortrinligt.

Herefter fik de 7 politikere hver en indledningsrunde, hvor de præsenterede deres partiprogram, og de var efter tur: Peder Christensen fra Socialdemokratiet, Andreas Bjerregård fra Konservative, Allan Dåsbjerg fra Liberal Alliance, Malte Bak fra Enhedslisten, Anders Bøge fra Socialistisk Folkeparti, Elisabeth Olsen fra Kristen Demokraterne, og Inger Støjberg fra Venstre.

Efter at have været runden igennem var der mulighed for at stille spørgsmål til dem, og her kom der mange ting frem som var interessante,

Elisabeth Olsen gjorde et godt initiativ om at flytte til Fur og noget om infrastrukturen og motorvejsbyggeri. Inger Støjberg måtte svare på noget om efterlønsordningen.

Andreas Bjerregård måtte svare på landbrugets problemer og noget om, hvor sørgeligt det er at banelegemet og togdriften til Skive Havn ikke længere fungerer, men det kom også frem om muligheden for at bygge en ny havn på Vestkysten og udskibe derfra, i stedet for at genetablere skinnelegemet til Skive Havn.

Anders Bøge luftede tanken om at opføre store vindmøller 5 steder ude i fjorden med 10 møller hvert sted, han var også modstander af mere motorvejsbyggeri.

Det sidste store emne var sygehusdebatten som fyldte rigtig meget, hvor især Anders Bøge og Inger Støjberg fremlagde deres synspunkter.

Nu var de 1½ time som var sat af til mødet og tiden udløbet, så hver politiker fik efter tur en kort afskedsrunde, og Mildred Fog takkede for et godt møde, hvor vi nok hver især fik noget at tænke over.

13.09.2011
Erik Th. Nielsen

 

Til toppen