Menu

En skør ide går sin sejrsgang

  • Skrevet af 

Da Duddine lancerede sin idé: Strik en brandbil, var der sikkert mange, der rystede på hovedet og tænkte: Skøre kvindemenneske.  Og måske netop, fordi idéen var så skør og lige til at sende i medierne midt i agurketiden, så er den snart sagt blevet omtalt i alle medier

Da Duddine lancerede sin idé: Strik en brandbil, var der sikkert mange, der rystede på hovedet og tænkte: Skøre kvindemenneske.  Og måske netop, fordi idéen var så skør og lige til at sende i medierne midt i agurketiden, så er den snart sagt blevet omtalt i alle medier.

En overgang var Duddine bange for, at projektet skulle blive færdigt før tiden, men i et eksklusivt telefoninterview med Salling Avis fortæller hun, at det er lige, før hun er blevet kvalt i succesen. Over 30 står i øjeblikket på venteliste for at få tilsendt garn til strikkeriet, men inden det kan sendes, skal hele førerhuset på Furs gamle brandbil måles op.  Ideen er nemlig, at hele den gamle brandbil under mottoet ”fra skrot til slot – en brandbil bliver flot”, skal iføres en dragt af strikke graffiti.

Hele idéen blev lanceret den 11. juni, der som bekendt er international strikkedag. Her fik Troels Madsen fra Karolines Hus det ærefulde hverv at strikke for, om man ellers kan sige sådan inden for det fag. Et problem var dog, at Troels ikke kunne strikke. Der for blev han lynudlært hos en anden furbo, nemlig Gunnar Splint, der efter eget udsagn har strikket siden barnsben. Andet problem var, at de, der kom for at indvie projektet så godt som alle var kvinder.

De to problemer satte sammenlagt en bom ned for en strikkekarriere for Troels. Da Troels havde stået og fumlet med garn og pinde, uden at der rigtig kom nogle masker ud af det, slog kvinderne kreds om ham og tog slet og ret strikketøjet fra ham. Siden har det med Gunnar Splint som undtagelsen, været kvinderne, der har stået for projektet.

En så skør idé kom to skøre sommerværter, Felix Smith og Snebolden alias Peter Falktoft på radioens P3 for øre, og så rullede snebolden.  Først med en opringning, hvor Duddine kom direkte i formiddagsradio og siden til, at de to radioværter den 5. august kom til Fur Havn, hvorfra de hele formiddagen sendte direkte.

Her var det ikke blot Duddine, men en lang række furboer, der blev udspurgt om livet på Fur.  

I dagens anledning var den gamle brandbil rullet ned på havnen.

Så status på projektet her, hvor august lakker mod enden er, at bare idéen er skør nok, så skal den nok blive omtalt, som nu her i Salling Avis.

Duddine håber, at hele strikkeriet er afsluttet til efterårsferien, og så kommer der nok en ny omgang i medierne.

01.09.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen