Menu

Træskibssejladsen Limfjorden Rundt

  • Skrevet af 

For 24. gang gennemføres nordens største træskibssejlads Limfjorden rund. Sejladsen anløber Fur Havn fredag den 16. september. Kom og kik

Omkring 60 træskibe og mere end 500 besætningsmedlemmer og gæster deltager i sejladsen. Det sker i uge 37. Og der bliver masser af liv, når sejladsen anløber Fur Havn fredag den 16. september.

Sejladsen begynder ved Løgstør. Første etape går til Thisted. Dagen efter sejles anden etape til Struer. Næste dag tredje etape til Nykøbing. Efter endnu en overnatning sejles fredag morgen mod Fur. De stolte sejlskibe sejler nord og øst om Fur og forventes i havn omkring middagstid.

Den dag vil man mange steder på Fur kunne se folk, der samles på udsigtsstederne for at nyde synet at de flotte skuder. Vi håber på en god vind, der kan fylde sejlene.

Der bliver med garanti også travlhed og trængsel, når skibene skal fortøjres ved Fur Havn. Branden Brohoved skal måske også lægge bolværk til. I år deltager stort set samtlige danske tremastede skonnerter. Også "Store Bjørn", der har så høj en mast, at den ikke kan sejle under Sallingsundbroen.

Gæsterne strømmer til Fur - ikke kun fra vandsiden

- men også fra landsiden. Den weekend bliver der rift om øens overnatningssteder. Selv om Fur har flere hotelværelser, Bed and Breakfast og sommerhuse til udlejning, så skal man ikke vente med at bestille til sidste øjeblik. FurNyt giver en oversigt over overnatningsmulighederne - http://furnyt.dk/2/index.php/turist/overnatning

Om eftermiddagen er Fur Havn et besøg værd. Det dufter af saltvand og tjæret reb. Der er meget at se på og mange at snakke med.

Om aftenen er der fællesspisning i det store festtelt. Chilli John laver maden. Det bliver samme menu som sidste år - Chicken Choupitolas - for den var gæsterne begejstrede for. Fur Bryghus og Dagli' Brugsen på Fur sponsorerer en Vulcano til maden.

Aftenen krydres med lokal musik og måske også et par fælles sømandssange. Spisningen er kun for de sejlende, men kl. ca. 21 åbnes teltet for alle, der har lyst til at opleve stemningen og det gode øl.

De sejlende går forholdsvis tidligt i seng. De er trætte efter flere dages frisk Limfjordsluft og fest i alle havne. Dagen efter skal de tidligt op. Kl. 9 går startskuddet til sidste etape. Igen et flot syn, når skibene sendes af sted østen for Fur. De sætter kurs mod Skive, hvor sejladsen slutter.

Furs Forenede Foreninger står bag arrangementet på Fur Havn. Omkring 35 frivillige sørger for opstilling, borddækning, bespisning, udskænkning og oprydning. Øboer er aktive mennesker. De giver den gerne en skalle for at skabe en festlig ramme. Furs Forenede Foreninger ønsker alle en god weekend, når træskibene fylder fjorden og Fur Havn.

FFF v. John Bertelsen 18/08 2011

 

Se artikler fra tidlige års Limfjorden Rundt

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/1118-traeskibssejladsen-limfjorden-rundt-2010-

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/1160-spirit-of-sailing

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/1154-kaentrede-ved-faerker-odde

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/226-limfjorden-rundt-2009-fotoserie

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/632-ud-for-langstedhuller-livo-bredning

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/631-limfjorden-rundt-ved-fur-2008

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/387-hvor-der-er-hjerterum-er-der-ogsa-havnerum

http://furnyt.dk/2/index.php/artikler/alle-artikler-datoorden/361-traeskibssejlads-2006-ankomsten-til-fur

Senest ændretMandag, 12 September 2011 15:09
Til toppen