Menu

Hvorfor flytte til Fur ?

  • Skrevet af 
Hvorfor flytte til Fur ?

FurNyt har besøgt et tilflytterpar, der har købt hus på Stisager. Drømmen er at leve af en lille forretning, der handler med vin og hjemmestrik.  Men hvorfor valgte de at slå sig ned på Fur og er deres forventninger blevet indfriet?

 

Parret hedder Lasse Højgaard og Karen Jürgensen og de kommer fra et liv i Odense.

”Vil du have en kop te”, bliver der venligt spurgt, da den udsendte står midt i stuen i huset på stisager.  Tekanden står på bordet, så den udsendte siger ”ja tak”. Te er også sundere end kaffe, har han læst et sted. Og det er tilmed en god te, finder han hurtigt ud af.

Lasse fortæller, at han har kendt øen de sidste 30 år. Det skete ved lidt af en tilfældighed. Lasse ville leje et sommerhus og fandt en annonce i avisen. Huset lå tilfældigvis på Fur.  Prisen passede, så det blev Fur. Det der især betog ham ved Fur var den store naturen, stilheden og at der var højt til loftet.

 

Karin og Lasse lærte hinanden at kende for tre år siden, og efter et år så besøgte hun Fur for første gang. Også hun blev betaget af naturen. En rundtur til gårdbutikker og andre handlende gav det indtryk, at man som udefrakommende var meget velkommen.  Konklusionen var, at Fur måtte være et rart sted at bo. Efter flere besøg begyndte hun også at høre om de mange aktiviteter, der var på øen og det sammenhold, der også var.  Noget som Lasse også havde oplevet gennem sine mange besøg på øen.

 

”Måske er det her vi skal bo”, sagde Lasse en dag. Det syntes Karin var en god ide, og dermed var det afgjort, at Fur skulle være fremtidens adresse. Huset fandt de efter et besøg hos øens ejendomsmægler. Forud havde de bestemt, at beliggenheden var afgørende. Der skulle være åbent med en dejlig udsigt. Begge dele fandt de ved huset på Stisager.

 

Både Karen og Lasse havde store forventninger inden de flyttede til Fur. Er det så blevet indfriet.

”Det lever fuldstændig op til, hvad jeg havde forestillet mig, siger Lasse. Vi har fået en fantastisk positiv og venlig modtagelse hele vejen rundt. Det samme siger Karen.  Det eneste skår i glæden er, at Lasse, der havde fået arbejde i Nykøbing som jobkonsulent i et privat firma, mistede sit job pr. 1. marts. Firmaet fik nemlig ikke kontrakten med Morsø Kommune forlænget, og dermed faldt hans stilling bort.  Så i øjeblikket er han på udkig efter et nyt job. Tidligere har han arbejdet som konsulent i den grafiske branche. Men der er ikke meget at komme efter lige i øjeblikket. Så han ser efter alt, hvad der har med konsulent/salg at gøre.

Karen er uddannet pædagog og har i en periode været daginstitutionsleder.  Også hun er på udkig efter et job.

 

Salg af strikketøj

Karen og Lasse har hver deres område som de brænder for, og som de har gjort til mere end en hobby.  I stuen står en stor strikkemaskine. Ved siden af står en gine iklædt en fin strikket trøje. For nogle år tilbage var Karen med i en kunsthåndværkerbutik i Odense. Der solgte hun noget at sit strikketøj og fik mange positive tilbagemeldinger.  Men så fik hun job institutionsleder, og så var der ikke tid til strikketøjet længere.  Drømmen er med tiden at lave en lille forretning, som handler med tøj. At der er andre på Fur, som handler med egene tøjprodukter ser hun kun som en fordel, idet man så kan supplere hinanden.

 

Salg af vin

Lasse vil gerne sælge vin. Faktisk er han allerede nu leveringsdygtig i vine. Folk skal blot henvende sig. Drømmen er, at mindst den ene af dem kan leve af at passe en forretning, som skal indrettes i en tidligere stald til huset.

Interessen for vin ligger år tilbage, hvor Lasse gennem sit arbejde solgte lidt vin. Siden har han ofte tænkt på, at, det kunne være sjovt at vende tilbage at handle med vin. Derfor er han nu begyndt at importere vin fra Korsika og Italien. Målet er at importere fra fire-fem lande og finde lidt anderledes vin derfra, end man normalt forbinder med landene.

 

Med i foreningslivet

Karen og Lasse er allerede kommet med i foreningslivet. Begge er med i  furkunst.dk.  Lasse har nemlig endnu en hobby, som han har drevet i mange år: kreativ fotografering. Billederne han laver kan eksempelvis være tang på strandet forstørret op, så det minder om store abstrakte malerier. Og Karen har som nævnt sit hjemmestrik og begge skal være med på sommerens udstilling i Fur Forsamlingshus.

27.05.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretSøndag, 22 februar 2015 07:17
Til toppen