Menu

Anne Hvid Jensen og Hans V. Jensen underholdt på Ældrecenteret

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag d. 18. april havde vi som sædvanligt nogle gode timer i centerklubben, da Marie Villadsens datter Anne og hendes mand Hans fortalte om: "Den danske sømandskirke i Asien i 20 år"

Mandag eftermiddag d. 18. april havde vi som sædvanligt nogle gode timer i centerklubben, da Marie Villadsens datter Anne og hendes mand Hans fortalte om: "Den danske sømandskirke i Asien i 20 år".

Vi indledte med at synge: "I Danmark er jeg født", og grunden til det, fortalte Hans V. Jensen var, at de så tit sang den, mens de var udsendt til deres job indenfor Sømandsmissionen, når de var sammen med andre danskere.

De havde været ansat i sømandsmissionen, som blev stiftet i 1867 i 20 år, og da de vendte hjem i 2010, fik Hans V. Jensen et embede som sognepræst  i Resen, Humlum og Jegindø, og det trives de godt med.

De var først en periode i Antverperpen, derefter et stykke tid i Singapore, og den sidste del af tiden i Hong-Kong, hvor hovedparten af befolkningen var kinesere, men det gik nu godt.

Han fortalte om sine oplevelser derude, hvor han var præst ved byens sømandskirke der lå ved havnen, og her var der altid mange skibe og søfolk, som han fik kontakt med ved at gå ombord i skibene, og fik mange af dem til at komme i kirken og på sømandshjemmet.

De fleste af skibene var store containerskibe fra Mærsk og Ø.K. rederierne, og han følte, at det var en stor gerning, han der var i.

Efter kaffen fortalte Anne Hvid Jensen, der var født og opvokset på Fur, lidt om sine oplevelser derude, og vi syntes alle sammen, at vi havde haft en god eftermiddag.

 

23.04.2011
Erik Th. Nielsen

Til toppen