Menu

Natura 2000-planer i høring

  • Skrevet af 

Naturstyrelsen (tidligere Skov og Naturstyrelsen) under Miljøministeriet har sendt Natura 2000-planen i offentlig høring

Naturstyrelsen (tidligere Skov og Naturstyrelsen) under Miljøministeriet har sendt Natura 2000-planen i offentlig høring.

Baggrunden for Natura 2000-planen er i følge høringsmaterialet, at den danske natur er i tilbagegang - både i forhold til areal og kvalitet, og at den hidtidige beskyttelse ikke har forhindret tilgroning, dræning, næringsstofpåvirkning og opsplitning af naturområderne. Natura 2000-planen er dermed den første samlede planlægning og samlede indsats for en væsentlig del af den danske natur. Staten har formuleret et klart mål og en tidsramme for indsatsen i hvert enkelt Natura 2000-område.

Planen er bindende for myndighederne og danner grundlag for myndigheders og offentlige ejeres indsats. Kommunerne skal efterfølgende udarbejde handlingsplaner for Natura 2000-områderne, men så er det ikke muligt længere at få ændret i de rammer og betingelser, planerne fastlægger.

Alle vore danske småøer er omfattet af Natura 2000-planer. Derfor er det vigtigt, at vi på småøerne forholder os til, hvad der står i det forslag til Natura 2000-plan, der dækker netop det område, hvor vi hver især bor.

Planerne er offentliggjort på http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Natura2000/Natura_2000_planer/

Sammenslutningen af Danske Småøer indgiver ikke umiddelbart et samlet høringssvar for vores medlemsøer, da det er meget forskelligt, hvorledes de enkelte øer bliver berørt, og det kan være forskelligt i hvilket omfang, man opfatter planen som en mulighed eller en begrænsning.

På de enkelte øer må man derfor vurdere, om planerne for netop det område er ’til at leve med’ eller ej. Hvis man har indsigelser, er det nu, der skal handles, anbefaler Dorthe Winther, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer.

 

04.03.2011
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Senest ændretFredag, 04 marts 2011 17:21
Til toppen