Menu

Seks nye siloer på Damolin på Færker Odde

  • Skrevet af 

Arbejdet med  opsætning af de seks siloer, der i sidste måned blev fragtet til Fur fra Åbybro Maskinfabrik i Gjøl, er færdigt på Damolins fabrik ved Færker Odde

 

Arbejdet med  opsætning af de seks siloer, der i sidste måned blev fragtet til Fur fra Åbybro Maskinfabrik i Gjøl, er færdigt på Damolins fabrik ved Færker Odde. For et par uger siden blev fundamentet støbt. Det krævede 40 lastbillæs beton. Hele 10 betonbiler kørte en dag igennem i pendulfart mellem Fur og  Mors efter beton. 

 

Driftsleder på Damolin Marinus Andersen fortæller, at de nye siloer skal bruges til tørret granulat, der bruges som bærestoffer for foder. Det er en artikel, som de seneste år er blevet stadig  større. Da Marinus Andersen startede på Damolin for 14 år siden, solgte firmaet 40 tons om året. Nu sælges omkring 50 tons om dagen. Med de nye siloer kan Damolin bedre opfylde kundernes specifikke behov. Den nye afdeling regner man med at tage i brug lige først i januar. Det betyder samtidig, at det gamle anlæg til granulat lukkes, da maskiner herfra skal flyttes til de nye siloer. “Så alle krydser fingre for, at alt virker første gang. Hvis ikke, så bliver det sent, inden vi kommer i seng”, siger Marinus og griner. 

 

 

 

På fabrikken på Damolin er i øjeblikket 27 beskæftigede. Samme antal ansatte er der på Damolins hovedsæde, der ligger ca. 500 meter fra fabrikken. Samlet antal beskæftigede  på Damolins afdelinger i Europa og Danmark er 127.

Af de 27 ansatte på fabrikken er de 9 bosiddende på Fur. Selv kommer Marinus fra Åsted. På hovedkontoret er der kun et par stykker, som har bopæl på Fur.

“Vi vil afsindigt gerne have folk til at flytte til Fur og arbejde”, siger Marinus og fortæller, at når Damolin er til messe på Århus Universitet, så svarer 65% af de nyuddannede, at de hellere vil gå arbejdsløse end at flytte til Fur.” 

 

 

 

Damolin har to besøg af studiegrupper fra universitetet om året, så de selv kan se, at mobiltelefoner er indført på Fur og at internettet også virker her og at færgen sejler hvert kvarter. Mange bliver da også betaget af naturen, men alligevel kniber det gevaldigt med at få folk til at tage springet og flytte til øen i Limfjorden, der i sommer af avislæsere blev kåret til Danmarks skønneste ø. 

25.12.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretMandag, 27 december 2010 19:58
Til toppen