Menu

Hvem vandt på Fur Museum ?

  • Skrevet af 

Det er blevet en tradition, at julearrangementet på Fur Museum rummer en historisk gættekonkurrence. Hvordan var de rigtige svar? Hvem vandt ?


Det er blevet en tradition, at julearrangementet på Fur Museum rummer en historisk gættekonkurrence. Hvordan var de rigtige svar? Hvem vandt?

Den første søndag i advent er der Åbent Hus mange steder på Fur.  Ja, i år hele 20 steder. Besøgende, der kommer ude fra, er overraskede over, at der er så meget gang i en lille ø. Det er der, og det er flot.

Fur Museum blev på godt tre timer gæstet af 155 besøgende. I dagens anledning havde fem af Furs kunstnere og kunsthåndværkere pyntet museet op til Jul. Gæsterne måtte gennem Juleudstillingerne og op på første sal, gennem avisarkiv og fotoarkiv inden man nåede til foredragslokalet med servering og den traditionelle gættekonkurrence.

Det er en af museets frivillige, Jens Westerlund, der laver konkurrencen. Han finder de genstande, som man skal sætte navn på. Hvad er det? Hvad er sådan en dims mon brugt til? Det aller første, man skal gætte på er folketallet på Fur.

Den historiske gættekonkurrence giver anledning til megen snak. Vinderen udtrækkes blandt alle, der har svaret. Det er vist aldrig sket, at nogen har svaret helt rigtigt på alle spørgsmål.

De rigtige svar var:
1. Hvor mange fastboende var der på Fur den 4. januar 2010. Det rigtige svar er 856.
2. Sokkeholder.
3. Kedelstenssamler.
4. Citronpresser.
5. Østerskniv.
6. Hæftelade (bogbinderudstyr).
7. Smelteske til segllak.
8. Tagstensklipper.

Vinderen af konkurrencen blev:
Birthe Rasmussen, Fur Kirkevej 4, 7884 Fur.

Til lykke! Præmien er på vej.
JB Fur Museum 29/11 2010


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen