Menu

Festdagen

  • Skrevet af 

Årets tre største festdage på Fur er Muslingedagen, Fur Rundt Marchen og Limfjorden Rundt for træskibe.
Muslingedagen er altid henlagt til den sidste lørdag i maj måned. Det er øens muslingefiskere og deres familier, der står for arrangementet, der byder på smagsprøver af skaldyr fra Limfjorden, musik og en svingom. Muslingedagen har de seneste år tiltrukket 2-3000 mennesker.

Fur Rundt Marchen ligger altid på den 2. lørdag i juli og arrangeres af FFF - Furs Forenede Foreninger. Fur Rundt kunne i 2010 fejre sin 42. års fødselsdag. Mellem 500 - 800 mennesker plejer at tage turen rundt. Der startes ved havnen og sluttes sammen sted. Nogle løber rundt - det er de færreste - mens andre tager den med ro og gør god brug af de tre rastepladser, der er opstillet i dagens anledning rundt på øen.
Om aftenen er der fællesspisning og vablebal i teltet på havnen.

Limfjorden Rundt for træskibe ligger midt i september. Fur er næstsidste havn på turen rundt i Limfjorden og anløbes altid en fredag. Det er et stolt syn, når de 50 - 60 skibe ankommer gennem Fursund til havnen på Fur. Her venter der deltagerne aftensmad og dans i teltet. Det er Furs Forenede foreninger, der står for arrangementet.

Øllets dag på Fur Bryghus, Højskoledagen, sommerkoncert i kirken, en årlig koncert med et “kendt navn” i Forsamlingshuset og dilettant er andre tilbagevendende  begivenheder, der gør  hverdagen til en fest, som trækker mange folk til.

Dilettant i forsamlingshuset

Ølfestival på Fur Bryghus


 

Senest ændretSøndag, 22 februar 2015 07:27
Til toppen