Menu

Dagligdagen

  • Skrevet af 

Dagligdagen på Fur har sin egen rytme. Klokken 5.00 om morgenen går færgen over til sejlads hvert kvarter og samtidig forlader de første biler  øen. Ti minutter senere ruller de første biler i land fra fastlandet og dermed er dagligdagen på Fur begyndt, mens de fleste ligger og sover.

En time senere går skifteholdsarbejderne fra molerfabrikkerne hjem, mens andre møder i deres sted. Fur Børnehus er de næste, der melder sig ind i dagligdagen. Her tilbydes pasning af børn i alderen 0-6 år. Klokken 8.00 ringer klokken på Fursund Skoles afdeling på Fur. Her går børnene i skole fra 0. - 6. Klasse i et tæt samarbejde med afdelingen i Selde. Samtidig åbner Brugsen, hvor der kan købes ind alle dage fra kl. 8 - 20. Dermed er øen for alvor vågnet. Hvert kvarter sørger Sleipner-Fur for, at der kommer forsyninger og folk til og fra øen. I  sommerhalvåret kommer der mange busser med folk, der ønsker at tage Fur nærmere i øjesyn, ligesom mange sejlere lægger til i havnen.

Ved 16-tiden begynder de folk, der arbejder uden for øen at vende hjem ligesom der er folk, der skal hjem til fastlandet.

Om aftenen er det tid til at gå til møder. Fur har over 20 foreninger og har sågar en, der hedder Furs Forende Foreninger - i daglig tale FFF.

Klokken 19.00 går færgen over til halvtime drift. Færgen kl. 01.00 er sidste færge, inden der kun sejles hver time. Med den kommer de sidste furboer hjem til nogle timers søvn, inder dagligdagen igen begynder.


 

Senest ændretSøndag, 22 februar 2015 07:26
Til toppen