Menu

Marinerede muslinger

  • Skrevet af 

Opskrift fra Muslingedagen 2010

Grundtilberedningen af muslinger

Skrub muslingerne med en stiv børste og rens dem for skæg. Smid knuste muslinger ud, og de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når man slår på dem.

I en tykbundet gryde lægges laurbærblade, en tsk. hel peber, ½ porre i ringe, lidt persille, et løg skåret i ringe samt gulerod i passende stykker. 1 dl hvidvin tilsættes. Grofthakket hvidløg kan tilsættes efter behag.

Der tændes for gryden, som står få minutter under låg.

Gryden fyldes ca. halvt op med muslinger. Der skal være plads til at muslingerne kan åbne sig.
Let låget efter 3-4 minutter, hvis de øverste muslinger har åbnet sig, så er processen slut.

Man kan evt. for smagens slyld lade muslingerne trække i gryden.

Bemærk: Til alle opskrifter kan bruges muslinger naturel / frosne.

1 kg friske muslinger = 250 g muslinger naturel / frosne


1 1/2 kg muslinger

1/2 l vand

2 tsk salt

1 tsk sort peberkorn

400 g flåede tomater

 2 fed hvidløg

1 salatløg

 3 spsk hakket persille

6 spsk olivenolie

4 spsk rødvinseddike

 lidt salt og friksmalet peber

lidt sukker

lidt cayennepeber

Kog muslingerne som i grundtilberedningen. Ryst gryden af og til.

Muslingerne tages op, laurbærbladene fjernes.

Tomater drypper af (saften gemmes til anden ret) og hakkes groft.

Hvidløg pilles og hakkes groft

Tomat, hvidløg, salatløg og persille blandes og olie og eddite røres i.

Tomatmarianden smages til med salt, sukker, peber og cayennepeber.

Muslingerne tages ud af skallerne, marinaden hældes over de endnu lune muslinger og trækker mindst 3-4 timer tildækket i et køleskab.

Senest ændretFredag, 22 oktober 2010 21:09
Til toppen